El Trompeta recomana… CONTES D'ELEFANTS (III)

15 Gener 2010
0

Els Elefants, preciós i simpàtic animal al que tinc un especial afecte, i és que tots són família meva! Som grans, savis i amb una memòria prodigiosa; però també podem ser divertits, córrer moltes aventures i protagonitzar històries sorprenents. Avui us porto històries d’uns quants cosins i fillols, a veure què us semblen:

EL BALL DEL BUGUI-BUGUI, Guido Van Genechten, Símbol Editors (2009) –> Un llibre fantàstic il·lustrat per un gran de la il·lustració. Una història que ens explica com quan la mare dels Elefants surt, és el pare el que ha de cuidar de la canalla, i ho fa amb molt de gust i també molt desordre: tot són rialles i balls. I és que, què millor que moure el cul i la trompa per passar-ho bé; i els que els pares també poden cuidar molt i molt bé dels seus fills ( a la seva manera, és clar).

978-84-95987-62

L’ELEFANT DELS MOCS, Montserrat Ganges Garriga, Il·l. Imma Pla Santamans, Editorial Comble (2009) –> Un conte tot de cartró, de format quadrat i d’una mida ideal per als més petits, i és que aquest és d’aquells contes que poden utilitzar i manegar els més menuts de totes les cases. Un conte que serveix als bebès a deixar de ser-ho, i és que en aquest cas l’Elefant dels mocs ensenya als més petits a mocar-se de forma divertida. Inclou també un encaix de l’Elefant dels Mocs. Molt maco, senzill i divertit.

ELEFANT MOCS cover-CS4

VINT-I-UN ELEFANTS AL PONT DE BROOKLIN, April Jones Prince, Il·l. François Roca, Editorial Joventut (2009) –> Després de 14 anys d’obres que semblaven inacabables, el pont de Brooklin va estar llest, un pont que unia dues ciutats germanes: Brooklin i Nova York.

Un autèntic avenç tecnològic del moment, però alguns dubtaven del pes que aquest pont podria suportar. Tants van ser els dubtes que això va generar que un home es va decidir a demostrar la resistència veritable del pont, i en va fer passar al seu damunt 21 Elefants que formaven part d’un espectacle de circ. Ho suportarà el famós pont?

Un conte, com sempre, genial d’aquest magnífic il·lustrador que dota les seves creacions d’un realisme enorme aportant imatges com aquestes.

3613-8img13613-8img23613-8img3

L’ELEFANT I LA CUCA DE LLUM, Mitus Stampa, Il·l. Valentí Gubianas, Edicions Destino (1999) –> Un conte que ja compta amb més de 10 anys i en el que podem veure l’estil d’en Valentí Gubianas a l’època, un estil més senzill, però divertit i genuí alhora. Amb una història molt maca protagonitzada pel petit elefant Batzac que inicia el seu primer viatge a la selva on coneixerà: micos, hipopòtams, panteres i uns estranys éssers lluminosos que en Batzac mai havia vist fins ara. Uns éssers diminuts que irradien una llum esplèndida, què deuen ser? Mira’t aquest bonic conte i ho descobriràs.

cimg1511cimg1514



Comentaris

Deixa la teva opinió