El Trompeta recomana… CONTES DE PIRATES (II)

5 Febrer 2010
0

Els pirates, aquells temibles personatges amb garfis, parxes, barrets enormes, mocadors al cap, lloros i calaveres. Però a vegades també resulten entranyables, simpàtics i algunes vegades fins i tot bons, tot i que es tracta d’un dels dolents per excel·lència dels contes de fades per a infants.

ELS COLORS D’EN SILVÀ, Roberto Aliaga, Il·l. Carles Arbat, Editorial Castellnou –> “Hi havia una vegada, fa molt de temps, un vell que somiava volar com ho fan els ocells: més enllà dels núvols, solcant la Terra d’una banda a una altra… Volar tan alt que pogués tocar el cel amb els dits.
Aquesta és la història d’en Silvà, un vell pescador que dedica els últims anys de la seva vida a buscar un somni… Perquè, els somnis, prou que valen un esforç.”

Aquest és el resum del conte que us porto, es tracta d’un conte preciós on els somnis, de vegades, es fan realitat, i aquesta és la història del vell pescador Silvà, que amb el seu petit vaixell aconsegueix tenyir la terra de colors i fer realitat el seu més gran somni.

No es tracta ben bé d’un conte de pirates, però sí que és un conte d’un mariner a la recerca d’aventures amb el seu vaixell; i les sempre precioses il·lustracions d’en Carles Arbat, el fan un conte màgic.

090921-01elscolorsdensilvajpg-7820apic4315apic4316

EL PIRATA PATA DE LATA, Xosé Manuel González Barreiro “Oli”, Il·l. Ramón Trigo, Editoral Kalandraka –>El pirata Pata de Lata era un pirata retirat, però decideix tornar a agafar el seu vaixell per incordiar a tots els que trobi al seu pas, busca arreu contrincants que estiguin al seu nivell, però cap batalla el satisfà. És en somnis on viu gran batalles contra ferotges rivals en les que de totes en surt victoriós.

Una història divertida i fascinant escrita en vers, per tal d’acostar als joves lectors a les rimes més divertides i enginyoses. Un personatge molt divertit i unes il·lustracions molt maques i curioses.

” A este feroz pirata le llaman Pata de Lata.
Sin vergüenza ni sonrojo se puso un parche en un ojo.
Lleva también una espada, algo rota y oxidada… ”

10502_g

EL CAPITÀ PERNIL, Anna Manso, Il·l. Àfrica Fanlo, Editorial Intermón Oxfam –> El Capità Pernil només es preocupa per sí mateix i pels seus entrepans. Fins que un dia treu el nas per damunt de la seva barra de pa i se n’adona de que hi ha gent amb problemes molt importants i es decideix a oferir-los ajuda.

És la història d’un capità egoista compulsiu i obsessionat amb els entrepans de pernil, que s’atrevirà a canviar la seva opinió respecte a les coses, i fins i tot, a tastar els entrepans de mortadel·la.

Un conte per ensenyar als més petits que hi ha món més enllà dels seus melics, tot i que això també se’ls hauria d’ensenyar a alguns adults.

210207_1172074999_51_llibrefoto150906_1158348100_25_capitapernil01150906_1158351634_9_capitapernil03210207_1172075108_9_capitapernil05220107_1169493568_30_capitapernil04

Y ENTRE LÍNEAS… UN PIRATA, Zandra Montañez, Il·l. CRistina Pélaez, Editorial MilyunCuentos –> Aquesta és la història d’un pirata que comença una aventura degut a una ferida d’amor. Un conte narrat en vers, on el protagonista va passant de conte en conte a la recrca de la seva estimada.

Us deixo amb un fragment del text:

” Hace años, muchos años

y sobre el viejo anaquel,

se encontraba el libro aquel

con muchos cuentos de antaño.

Con una señal marcada,

la página del pirata,

que con casaca escarlata

emprendió dura emboscada.

Quería ver a su amada,

la bruja Marina Puerto

que lo dejó medio tuerto

por ir cortejando a un hada.

Se fue la bruja Marina

con el pirata Merlín

de uno a otro confín,

de la antártica a la China.”

y_entre_l__neas_4afd1a1dbbc05Comentaris

Deixa la teva opinió