El Trompeta recomana… CONTES DE COCODRILS

12 Febrer 2010
0

Els animals són un dels principals protagonistes de la majoria de contes: gossos, gats, ossets… en són els més típics; però també podem trobar cocodrils. Curiós, oi? Els cocodrils, aquella espècie de llangardaix enorme verd amb una boca immensa i amb tantes dents… Pobre animal, mai m’ha resultat gaire simpàtic, però avui, i perquè veieu que no tinc mania a cap animal, us porto  dos contes de cocodrils preciosos. Els voleu descobrir amb mi?

FINN HERMAN, Mats Letén, Il·L Hanne Bartholin, Editorial Libros del Zorro rojo (2009) –> Amb aquest títol i sense veure la portada, el darrer que us podríeu imaginar és que en Finn Herman és un cocodril, oi? Doncs sí. És el cocodril d’una dona que el tracta com si fos el seu gosset particular.

La història comença així:

«Finn Herman, estimat, qui té el somriure més adorable del món? Ara la mare anirà a la carnisseria a comprar alguna cosa bona per sopar. Què passa, coseta? Vols venir? No és bona idea, tresor; el carrer és un lloc molt perillós per a un cocodrilet … »

És una història molt divertida, on els únics perills que pot trobar el cocodrilet al carrer és ell mateix i la seva enorme gana, i sinó pregunteu-lis: al gat, l’ànec, el nen, l’elefant i un home de barret groc. I el cocodril creix i creix i creix…

Molt divertit, un conte desplegable amb la qualitat que caracteritza als llibres del Zorro rojo, i unes il·lustracions fantàstiques.

blog-t-finn-herman10_19299_2261622_19299_2261632_19299_2261636_19299_22616

UN GRAN SOMNI, Felipe Ugalde, Kalandraka- Edicions Hipòtesi, Premi Compostela 2009 –> Hi havia una vegada un cocodril que no es conformava en passar inadvertit d’aquest món, en no ser algú. Volia créixer molt i ser conegut arreu, i per fer-ho no para de menjar: una mosca, peixets, peixos enormes, un altre cocodril… Un conte que ens parla de la importància que té per al cocodril ser gran, però no li importa ser-ho a tota costa, tot i que generi la destrucció al seu pas. Finalment acabarà convertint-se en una… Si ho voleu descobrir, només cal que en fullegeu les seves pàgines.

És un conte que transporta a tot el que el llegeix al fantàstic món de la mitologia maia i l’astronomia.

10690_g10691_1_gComentaris

Deixa la teva opinió