El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS (II)

26 Febrer 2010
0

Els animals són sovint protagonistes de moltíssimes històries. Són divertits, simpàtics i faciliten que es puguin escriure molt bones històries al seu voltant. Avui us en porto uns quants protagonitzats per diversos animals. A veure si us agraden.

CONTES ANIMALS, Gianni Rodari, Anna Laura Cantone, Editorial Molino (2009)–> 40 pàgines molt divertides on se’ns presenten un munt d’animals amb les seves peculiaritats: una tortuga ciclista, guineus fotògrafes, elefants equilibristes, ossos bandolers i cavalls ensinistrats. Uns textos molt divertits, que ens garanteixen, de ben segur, passar una bona estona.

Relats curts d’animals, divertits i molt ben editats i il·lustrats.

contes-animals_gianni-rodari_libro-mcce001

LA GRAN ORQUESTRA DELS ANIMALS, Daniel Monedero, Il·l. Óscar T.Pérez, Editorial Thule (2009) –> En quant vaig descobrir aquest llibre, em va enamorar. I és que les il·lustracions són precioses i el relat encara ho és més.

getimgsphp

Es tracta del gran director d’orquestra Rudolf Klimosky, una orquestra en el que fa tocar no són instruments, sinó que són els propis animals els que exerceixen com a tals. Una orquestra formada per mussols, lleons, dofins, tucans, gossos, cavalls… Diuen que la música amansa a les bèsties, no? Doncs ara, potser és al revés.

1313775522


ANIMALES FANTÁSTICOS, José Jorge Letría, Il·l. André Letria, Editorial Kalandraka –> Aquest cop, Kalandraka ens acosta els animals més fantàstics que us podeu imaginar. No es tracta d’animals reals, sinó d’animals procedents de la mitologia: des dels homes llops, fins als unicorns; passant pel centaure i l’esfinx.

Animals que perviuen al llarg de la història a través de les seves pròpies llegendes.

578_g

EL DETECTIU GRAPES I EL CAS DEL GAT D’OR, John O’Leary, Trad. Marta Salvadó, Editorial Combel (2009) –>La darrera edició del diari anuncia en un reportatge especial que d’una gran mansió de la ciutat ha estat robat una estàtua egípcia de gran valor en forma de gat. El detectiu Grapes, anirà seguint les pistes fins a esbrinar on es troba amagada l’estàtua. Un conte que permet als més petits investigar amb aquest detectiu i anar llegint-ne les pistes i les notes per deduir qui són els culpables. És un conte divertit i interactiu, que permet als nens jugar i investigar. Una bona manera de llegir i passar-ho bé.

Layout 1

EL MISTERIOSO CASO DEL OSO, Oliver Jeffers, Editorial Fondo de Cultura Económica –> Una història amb un misteri, un crim, sospitosos, un bosc, un ós… Un conte preciós i divertit, amb les sempre simpàtiques il·lustracions d’Oliver Jeffers.

010203040506

EL LADRÓN DE GALLINAS, Béatrice Rodríguez, Libros del Zorro Rojo (2009) –> Com sempre, els llibres d’aquesta editorial són excel·lents, aquesta vegada ens expliquen una història sense paraules en la que una guineu rapta una gallina i fuig. L’ós, el conill i el gall els persegueixen dia i nit per intentar salvar la vida de la pobra gallina, ja que probablement el que el guineu vol és menjar-se-la. Però ja se sap, que a vegades les aparences enganyen, o no?

blog-t-ladron-de-gallinasdefpl07defpl15defpl17defpl18Comentaris

Deixa la teva opinió