El Trompeta recomana… TRES NOUS CONTES D'EN XAVIER SALOMÓ

26 Març 2010
0

Suposo que tots i totes ja deveu conèixer l’admiració que sento per aquest gran il·lustrador, i és que va ser el primer que em va regalar la seva versió del Trompeta, i això vulguis o no, en fa que li guardi sempre un especial afecte; a la vegada que fa que sempre estigui atenta del que publica i quan ho fa. I aquesta vegada, ha il·lustrat tres contes, que són d’aquells per a treure’s el barret; i és que té un estil tan inconfusible que al taulell de novetats de la llibreria em van destacar per damunt de la resta. Com sempre amb un estil dolç, simpàtic i tendre, de fet una de les il·lustracions del conte de l’arbre està ja fa forces setmanes com a imatge de fons del escriptori del meu ordenador. Pel que fa al pop-up és un projecte conjunt amb la Meritxell del que ja fa molt temps que anaven al darrera i per fi, Combel s’ha decidit a publicar-lo.Si voleu conèixer més sobre aquests  àlbums, llegiu, llegiu:

LA INVISIBLE BRISA, Pedro López de la Osa, Il·l. Xavier Salomó, Editorial SM (2010) –> Aquell dia el sol escalfava moltíssim, tan era així que els animals del bosc van demanar ajuda als quatre vents, però cap els hi va saber trobar una solució. Fins que la lluna va tenir una idea…

Un conte molt ben editat, amb una història molt dolça i que va acompanyat d’un CD en el que es narra la història amb una cançó creada especialment per ell.

EL ÁRBOL GENEROSO, Pedro López de la Osa, Il·l. Xavier Salomó, Editorial SM (2010) –> Don Fresno era l’arbre més vell de tota la comarca, d’arreu venien a tallar-li les seves branques més seques. En ell hi vivia també un petit pardal que era molt i molt vell. Don Fresno es va començar a sentir molt vell i inútil, i l’ocellet i la gent de tot el poble es van decidir a fer-li entendre que això no era pas veritat.

És preciós, simplement preciós…

10 VIATGES I 1 SOMNI, Meritxell Martí, Xavier Salomó, Editorial Combel (2010) –> És tot un repte per aquests fantàstics amics del Trompeta haver publicat el seu primer àlbum il·lustrat en pop-up. I és que el treball amb el paper, les il·lustracions, el text… tot ha estat cosa d’aquests fantàstics artistes. Un llibre que ens permet somiar i viatjar desperts a través de deu paisatges preciosos i un somni, tots ells amb vehicles diferents i de maneres diferents. És d’aquells pop-up’s per treure’s el barret. Enhorabona!Comentaris

Deixa la teva opinió