El Trompeta recomana… CONTES DE SOMNIS I ESPERANCES

16 Abril 2010
0

Avui us porto uns contes molt especials, i és que tots ells tenen alguna cosa que els fa diferents, únics, emotius, sensibles… Se’n podria dir de moltes maneres, però tots ells ens porten a llocs perfectes, ens fan viatjar a través dels nostres somnis i esperances a llocs meravellosos, llocs on tan sols hi pot arribar la nostra imaginació, o potser no?

Eren contes difícils de classificar, però no per això menys bonics, i és per tots plegat, que m’he decidit a incloure’ls junts en un sol article.

HURACÁN, Txabi Arnal, Il·l. Neus Bruguera, Editorial Kalandraka –> Tot comença amb una brisa molt agradable, que es va convertint en un vent cada vegada més fort, un vent que arrenca els barrets dels caps de la gent, les teules de les teulades i que mica en mica se’n va enduent els colors de tot un poble. Un vent que a lo millor passarà i que gràcies al aleteig d’una papallona podrà tornar els colors robats al poble, tornant de nou a la bellesa inicial, o potser ens acabarà semblant tot més bonic del que era en un principi.

EL CAZADOR Y LA BALENA, Paloma Sánchez, Il·l. Iban Barrenetxea, Editorial OQO –> Aquesta és la història del viatge d’una balena solitària a la recerca d’una família, i també del viatge d’un caçador que intenta caçar-la. Recorrerà mars i oceans, dies i nits perseguint sense descans el seu preat trofeu. Una història sobre la solitud i l’esperança d’aconseguir complir u somni perseguit durant molt i molt temps, però les esperances dels dos protagonistes d’aquesta història són ben diferents. Al final, quan tot sembla encaminar-se cap a un desenllaç tràgic per a la balena, tot sembla canviar per uns instants…

És un conte preciós, fascinant i sorprenent, on no només podem trobar una història preciosa, sinó unes il·lustracions realment màgiques.

Un àlbum magnífic!

EL JARDÍ CURIÓS, Peter Brown, Trad. Mireia Albert Varela, Editorial Takatuka –> És per a mi un plaer poder-vos portar un àlbum infantil d’aquesta magnífica editorial, es tracta de la història de Liam, un nen que, un dia, tafanejant per la seva trista i gris ciutat, descobrirà un jardí estrany però en dificultats. És en aquest moment en que es decideix a ajudar a fer créixer les plantes, sense ni plantejar-se el que està a punt de provocar. I és que amb el pas del temps, el jardí prendrà vida pròpia i començarà a estendre per tots els racons i indrets d’aquella ciutat fins aleshores gris.

Un viatge magnífic i sorprenent que ens portarà a somiar amb jardins enmig del gris de les ciutats.



Comentaris

Deixa la teva opinió