El Trompeta recomana… CONTES DE GUERRA (II)

7 Maig 2010
0

Les guerres són temibles, horribles i generen odi, por i destrucció arreu on passen. Però com les veuen els nens? Realment en comprenen alguna cosa? Dues guerres ben diferents, però les dues sens dubte incomprensibles, i vistes a través dels ulls d’una nena innocent.

EL SOMNI DE L’AMINA, Anna Gasol, Il·l. Mariona Cabassa, Editorial Baula –> Aquesta història narra els sentiments que sent l’Amina entorna a la guerra que l’envolta i en com fa sentir els seus desitjos més roents a la seva mare. Ens explica que li agradaria anar a l’escola sense por, sortir a jugar al carrer amb els altres nens com ho fan a les ciutats on no tenen guerres… Uns desitjos cap a un futur esperançador en pau. Una història preciosa amb unes il·lustracions que encara ho són més.


LA NENA DELS PARDALS, Sara Pennypacker, Il·l. Yoko Tanaka, Editorial Joventut (2010) –> A la Xina, als volts de l’any 1950 es va ordenar realitzar un extermini contra els pardals ja que es menjaven les collites. Una autèntica guerra contra aquests bonics ocells, que l’únic que aconseguiria era trencar el paper fonamental que cada espècies juga en el cicle de la vida. Hi ha una nena, que no està d’acord amb tot plegat i que lluitarà per tal d’aconseguir salvar tants pardals i ocellets com pugui.

Un conte que no ens narra una guerra com les que coneixem entre persones, sinó quan guerra contra els propis ocells. Un llibre magníficament il·lustrat i molt sorprenent, amb un encant molt especial, i un autèntic cant per la llibertat de totes les espècies que ens envolten i fan possible l’equilibri.



Comentaris

Deixa la teva opinió