El Trompeta recomana… ELS CONTES DE L'OLENTZERO

8 Maig 2010
0

L’Olentzero és un personatge característic de la mitologia basca. Es tracta d’un carboner de carbó vegetal que viu als boscos tot l’any en solitud, i que el dia de Nadal baixa als pobles i ciutats basques a entregar els regals als més menuts. És un personatge molt estimat per la quitxalla basca, i d’ell es diu que és anterior a la cristianització d’Euskadi, i que probablement s’utilitzava per celebrar els solstici d’hivern.

És un personatge molt estimat, que fins i tot, en el seu origen, a la localitat navarresa de Betelu, es deia que tenia 365 ulls, característica similar al nostre Home dels Nassos.

Es tracta d’un personatge afable, simpàtic, sempre tacat de carbó, rabassut i amant del bon menjar i del bon beure.

Doncs bé, al igual que els contes del Basajaun, i del seu mateix il·lustrador i editorial, trobem aquesta vegada una col·lecció formada per dos títols d’aquest personatge. La veritat és que són preciosos.

Al igual que en la col·lecció del Basajaun, els títols els podeu trobar tant en Basc com en castellà, us porto els títols castellans per tal de que entengueu una mica millor en què consisteixen.

TODO LO QUE NECESITAS SABER SOBRE OLENTZERO, Susana Pinto, il·l. Patxi Pelaez, Editorial Banaka Multimedia –> Aquest és un llibre ideal per a tots aquells nens que desconeguin el personatge de l’Olentzero, no sàpiguen qui és, on viu, quina és la seva funció, qui són els seus amics, on fa les seves vacances, què fa la resta de l’any? Un conte que dona totes les respostes i ho fa de manera divertida i original.

OLENTZERO Y EL MISTERIO DE LAS CARTAS PERDIDAS, Susana Pinto, il·l. Patxi Pelaez, Editorial Banaka Multimedia –> Només falten tres dies per al Nadal, i l’Oloontzero ja ho té tot a punt, però és molt estrany, i és que aquest any no ha rebut ni una sola carta de cap nen demanat-li els seus regals. Què farà ara? Sembla que el talp, que està mig cec, en sap alguna cosa. Què treurà l’Olontzero en clar de tot plegat? Tot un misteri…Comentaris

Deixa la teva opinió