El Trompeta recomana…. CONTES DE NOMBRES

4 Juny 2010
0

Ensenyar les primeres nocions matemàtiques als més petits sovint és complicat. Hi ha una gran quantitat de contes entorn als números, de fet, la majoria semblen iguals, si més no, són força similars. Tot i la seva senzillesa i simplicitat, això no vol dir que no puguin ser bonics. Evidentment, no tenen la qualitat d’aquells àlbums il·lustrats amb bellíssimes històries que tan m’agraden, però val la pena, de tant en tant, fer-los un cop d’ull.

DIEZ AMIGOS,Inés Rosales, Il·l. Elena Odriozola, Editorial Imaginarium –> Aquest es tracta d’un conte en el que a cada plana s’hi va afegint un amic a la història, fins que arribem evidentment al número deu, un llibre que ens fa comptar fins aquest nombre, i ho fa amb les magnífiques il·lustracions de la sempre original Elena Odriozola. Un conte de cartró en la que cada vegada s’hi uneix un animal diferent que vol sortir a passejar amb la resta.

POTOTO, TRES VECES MONSTRUO, César Bandin Ron, Il·l. Cristian Turdera, Editorial Eclipse –> Aquest conte ens narra com pot ser un campionat de monstres, qui serà el millor monstre del bosc? Tres probes divertidíssimes per a tres monstres d’allò més estranys. Un llibre divertit, disparatat i amb sentiments, on es treballa molt com a recurrent els nombre de l’1 al 3. Una manera diferent d’aprendre els primers nombres.

SOTA EL MAR 1,2,3, Caterpillar Books, Il·l. Rebecca Finn, Editorial Combel –> Un llibre de cartró que ens presenta animals del mar a cada plana, amb textos rimats que els descriu. En cadascuna de les pàgines, podem trobar una balena, dues tortugues, tres crancs…

A la vegada aquest llibre va acompanyat d’un bonic trencaclosques de daus.



Comentaris

Deixa la teva opinió