Explica'm… ANTOLOGÍA DE FÁBULAS, CUENTOS Y LEYENDAS DEL PAÍS VASCO

6 Juny 2010
0

Com ja haureu deduït fa dies, vaig estar a Euskadi, i evidentment, era de parada obligatòria anar a alguna llibreria a veure què em podia emportar cap a casa. Buscant i buscant reculls de contes bascos, un basc que parlava català i era d’allò més amable, em va recomanar aquest:

ANTOLOGÍA DE FÁBULAS, CUENTOS Y LEYENDAS DEL PAÍS VASCO, Luis de Barandiaran Irizar, Editorial Txertoa (10a edició 2010) –> Es tracta d’un llibret on podem trobar llegendes, éssers mitològics, contes, faules… relacionats i situats a Euskadi. Podem trobar també adaptacions d’històries i contes coneguts arreu en la seva versió basca, històries inclassificables i políticament incorrectes. Un acostament a la fascinant cultura basca a través dels seus relats de tradició oral.

Estan dividits entre Faules, Contes i Llegendes, i en trobem gairebé una trentena. Un molt interessant recull que ens permetrà conèixer alguna cosa més dels seus contes.Comentaris

Deixa la teva opinió