El Trompeta recomana… CONTES DE NENS AMB DIFICULTATS

11 Juny 2010
0

Tots els que ens dediquem al món de la docència o estimem i respectem els món dels infants, sabem de lo especials que resulten els nens que presenten dificultats o deficiències intel·lectuals. I és que es tracta de nens als que has d’aprendre a tractar de forma diferent i amb els que has d’aprendre a conviure. Per ajudar a mestres, pares i companys a tractar aquest tipus de nen, cal estar documentat molt bé, a la vegada que els dos contes que us porto avui, ens permetran ajudar-los en la mesura que ens sigui possible.

BIEL, QUÈ ET PASSA?, Estela Tomas Andreu, Il·l. Ignasi Blanch, AHIDA (Associació d’Ajuda a la Hiperactivitat i el Dèficit d’Atenció) –> Em va emocionar especialment el títol d’aquest conte, i les il·lustracions de l’Ignasi Blanch sempre ens acompanyen a la sensibilització. En aquest cas, és un conte que ens narra la història d’en Biel, un nen que ens pretén acostar la realitat dels infants amb Hiperactivitat i Dèficit d’Atenció; per fer-ho, ens ajuden les magnífiques il·lustracions de l’Ignasi Blanch i el text de l’autora basat en fets reals que viuen aquestes persones dia a dia.

EL CASSÓ DEL GERARD, Isabelle Carrier, Editorial Joventut i FEAPS (2010) –> En Gerard sempre arrossega un cassó al seu darrera, li va caure al damunt sense saber ben bé perquè. Des d’aleshores, el cassó s’encalla per tot arreu i l’impedeix avançar. Un bon dia es cansa del seu cassó, i decideix amagar-se, però afortunadament, una persona molt especial l’ajudarà a saber portar el seu cassó…

Un conte fantàstic que ens narra les vivències d’un nen, en Gerard, amb discapacitat intel·lectual. Per a en Gerard, la seva discapacitat és aquell cassó, que li impedeix avançar al mateix ritme que la resta de nens.

Un conte que m’ha enamorat, de debò, l’heu de veure i us enamorarà i emocionarà tant com a mi.



Comentaris

Deixa la teva opinió