El Trompeta recomana… CONTES POÈTICS

25 Juny 2010
0

Avui us porto uns contes realment molt especials. Es tracta de contes amb uns textos d’allò més poètics, però sense ser en vers. Són històries que potser van més enllà del que poden comprendre els infants, contes màgics, sorprenents i per sobre de tot emocionals. Contes d’aquests que ens arriben al cor d’una manera o altra, però no per això són contes d’amor necessàriament.

Decidida a portar-vos històries màgiques i boniques, m’agradaria que paréssiu atenció a les recomanacions d’avui:

EL DUBTE, Pia Valentinis, Editorial Libros del Zorro rojo (2010) –> Quant m’hauré d’esperar? Sóc tan maco com diuen? Podré? Cada plana planteja una pregunta diferent, el dubte, aquell gran amic que forma part de la vida de tots i cadascú de nosaltres. Un llibre especial, que en un inici pot semblar un llibre d’animals, però no… Va molt més enllà, intenta fer als més menuts un plantejament intel·ligent del seu propi punt de vista entorn a totes les preguntes que planteja. Un conte sens dubte molt especial!

LA GRAN FÀBRICA DELS MOTS, Agnès de Lestrade, Il·l. Valeria Docampo, Ed. Sleepyslaps (2010) –> Hi ha un estrany país on la gent gairebé no parla, de fet per poder pronunciar les paraules, cal comprar-les i tragar-les. El protagonista de la història que ara ens ocupa, necessita paraules per tal de poder confessar el seu amor a la seva preciosa estimada. Però com ho farà? Si les paraules importants com estimar, amor, cor… valen una fortuna?

Un text preciós i molt poètic, dolç i tendre amb unes il·lustracions magnífiques.

UN COR MÀGIC, Stel·la, Il·l. Laura Di Francesco, Editorial Sd (2010) –> Un cor màgic és un relat frec, dolç i tendre sobre totes les formes que pot prendre el cor. Un cor que pot arribar arreu, i que potser molt gran i molt petit a la vegada. Les il·lustracions al igual que la història són molt dolces, i el resultat és un bonic conte molt especial. Enhorabona a la seva autora!Comentaris

Deixa la teva opinió