El Trompeta recomana… CONTES DE CAQUES

2 Juliol 2010
0

Amb un títol tan escatològic, és evident que els contes que us porto avui són si més no, força especials. I és que es tracten de contes que parlen d’això, de caques. Són curiosos, originals, i pel damunt de tot, divertits. Els voleu conèixer una miqueta més?

¿PARA QUÉ SIRVES, PERRITO?, Pilar Roca, Col·lecció Caracoles en su tinta, Editorial Mil y un cuentos (M1c) –> Vet aquí una vegada incapaç de contenir la seva necessitat de fer caca, feia caca a totes hores i no ho podia evitar. El seu amo ja no podia més amb aquell gos que tot el dia anava fent caca amunt i avall, i el va fer fora, havent-se de buscar la vida buscant una feina a la ciutat. Però quina era la feina per a un gos com ell? Busca que buscaràs, el gosset intenta fer-se un lloc en el món per a ell i la seva estranya habilitat. El trobarà?

Un conte curiós a dos colors: blau i marró.


LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ AL CAP, Werner Holzwarth, il·l. Wolf Erlbruch, Editorial Kalandraka (2008) –> En relació a aquest conte, cal dir que m’ha costat moltíssim recomanar-lo, en un inici quan va sortir vaig pensar “quina marranada” d’història, però mica en mica, em va anar agradant més. Un bon dia una alumna me’l va portar al cole perquè l’expliqués, i quina va ser la meva sorpresa, quan els nens es van quedar fascinats amb la història, i després de molt mirar-me’l, vaig pensar: “és molt bo”, i així m’he decidit a portar-vos-el.

Ens explica la història d’una talpeta que just està sortint del seu cau, li cau un excrement al cap. Molt enfadada, va preguntant a tots els animals que es va trobant si han estat ells els que li han fet allò al cap. És una història encadenada, original i diferent, amb unes il·lustracions excel·lents i d’allò més modernes.



Comentaris

Deixa la teva opinió