El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ GRANS ÀLBUMS

23 Juliol 2010
0

Decididament, avui us porto una col·lecció preciosa, es tracta d’uns grans àlbums il·lustrats que han adaptat grans clàssics de la literatura juvenil, clàssics com: Tom Sawyer, El llibre de la Selva, Els Tres mosqueters, L’Illa del Tresor, Sherlock Holmes. Grans clàssics perfectament adaptats i il·lustrats per grans del gènere. Voleu conèixer tots els títols d’aquesta fantàstica sèrie d’àlbums?

LES AVENTURES DE TOM SAWYER, Mark Twain, Adap. Rosa Moya, Il·l. Roger Olmos, Editorial Lumen (2009) –>  Aquest fantàstic àlbum ens narra les aventures i desventures d’en Tom a la ciutat de Sant Petersbrug, moltes aventures les que va viure aquest xiquet en companyia del seu amic Huckleberry Finn. De totes elles, aquest àlbum en recull les més entretingudes, conegudes i divertides per als primers lectors. Un homenatge en forma de conte a una gran obra, a la que si a més a més, li sumes les fantàstiques il·lustracions del sempre brillant Roger Olmos, donen com a resultat un conte d’aquells per tenir a la vostra biblioteca particular com un autèntic tresor.

CHEVALIER AUGUSTE DUPIN I LA CARTA ROBADA, Edgar Allan Poe, Adap. Rosa Moya, Il·l. Roger Olmos, Editorial Lumen (2009) –> Un dels casos més misteriosos i interessants d’en Dupin, gran personatge creat per l’Edgar Allan Poe portat a un àlbum il·lustrat preciós. Novament, les il·lustracions del genial Roger Olmos, no deixen indiferents a ningú.

EL LLIBRE DE LA JUNGLA, Rudyard Kipling, Adap. Antoni Garcia Llorca, Il·l. Subi, Editorial Lumen (2006) –> Relat basat en l’obra de Kipling del nen abandonat i criat pels llops fins que als 10 anys decideixen que el millor per a ell és que torni a la civilització. Les il·lustracions d’en Subi són dolces, simpàtiques i com sempre excel·lents.

ELS TRES MOSQUETERS, Alejandro Dumas, Adap. Rafael Ordoñez, Il·l. Subi, Editorial Lumen (2010) –> El jove Dartagnan des de ben petit sempre ha tingut un únic somni, ingressar als mosqueters, la guàrdia personal del Rei de França. Una gran aventura plena de traïcions, venjances, valor, i l’amistat amb tres mosqueters que els portaran a convertir-se en: “Un per tots i tots per un!”. Una història de la que no calen gaires explicacions, i és que és un dels clàssics per excel·lència, de nou il·lustrat per en Subi.

L’ILLA DEL TRESOR, Robert L. Stevenson, Adap. Andrés Ibáñez Segura, Il·l. Mariona Cabassa Cortés, Editorial Lumen (2007) –> Jim és el fill de la propietària d’una posada, en la que un dia apareix un vell mariner que només té com a possessió un cofre. Aquest mora, i el cofre passa a les mans de Jim, en el qual hi troba un llibre no hi ha el mapa d’una illa en la que hi ha un tresor assenyalat amb una creu. Així comença la gran aventura de l’Illa del Tresor, una genial història il·lustrada per la també genial Mariona Cabassa.

SHERLOCK HOLMES I EL CAS DE LA JOIA BLAVA, Arthur Conan Doyle, Adap. Rosa Moya, Il·l. Roger Olmos, Editorial Lumen (2008) –> Una joia d’incalculable valor de la comtessa de Moncar desapareix del cofre de l’hotel on ella s’allotja. Un cas ideal per al gran Sherlock Holmes i el seu ajudant el Doctor Watson, que amb els seu mètode de deducció, enginy i observació arribarà a resoldre’n tot l’entrellat.

De nou, un altre àlbum il·lustrat pel sempre genial Roger Olmos.

EL FANTASMA DE L’ÒPERA, Gastón Leroux, Adap. Francesc Miralles, Il·l. Purificación Hernández, Editorial Lumen (2010) –> El fantasma de l’òpera era un personatge que aterroritzava a públic i actors d’un cèlebre teatre parisí. L’única persona que el va veure i va sobreviure per explicar-ho, deia que era una espècie d’esquelet amb una capa negre i una màscara que li cobria el rostre. Vivia a l’òpera de París, i un bon dia el fantasma va començar a sortir més del compte perquè es va enamorar d’una jove corista…

Una història tètrica adaptada en un preciós àlbum il·lustrat amb unes il·lustracions molt maques, però amb una portada que no fa gaire justícia a les il·lustracions interiors, segons la meva manera de veure-ho, és clar.Comentaris

Deixa la teva opinió