El Trompeta recomana… CONTES D'ESTIU

13 Agost 2010
0

L’estiu i la calor sembla que ja s’acaben, però no… encara queden uns quants dies de calor, de festa, de platja i de festes Majors! Els contes que us porto avui parlen de fet, de tot plegat. Son històries molt diferents entre elles però que totes tenen el seu encant especial.

UN DÍA EN LA PLAYA, Bernardo Carvalho, Libros del Zorro Rojo (2010)  –> Aquest àlbum il·lustrat és el relat d’un dia a la platja que sembla que comença com qualsevol altre, però que acaba de la manera més inesperada del món. Un relat a través de les il·lustracions, i és que a vegades, no calen les paraules per explicar boniques històries.

Un llibre sorprenent, fascinant i amb l’encant que sempre acompanya els contes d’aquesta magnífica editorial. Un conte que no té edats, que es pot llegir de maneres diferents…

LA FESTA MAJOR, Maria Soliva, Estel Baldó i Rosa Gil, Il·l. Javier Andrada, Editorial Barcanova –> Aquest tipus de conte tenen la propietat de ser contes lleugers, pràctics, amb dos tipus de lletra i amb textos molt i molt curts per a ser llegits. Aquest ens narra una cosa molt nostra, la fets Major, i és que totes les Festes Majors, es facin a l’hivern o a l’estiu, es caracteritzen per tenir gegants, capgrossos, titelles, xocolatades, cercaviles, castellers… Tot això i molt més ho podeu trobar en aquest bonic conte il·lustrat pel Javier Andrada.

GEGANTS I CAPGROSSOS, Mari Soliva i Estel Baldó, Il·l. Rosa Sández, Editorial Barcanova –> Si pensem en estiu i festa major, és impossible no relacionar-ho amb aquests personatges propis de l’imaginari popular del nostre país. En aquest conte se’ns explica tot sobre ells: des del moment que se’ls comença a crear fins que surten per primera vegada en el cercavila d’un poble o ciutat en la seva Festa Major. A la vegada, a través de les seves il·lustracions podem reconèixer alguns dels capgrossos d’algunes poblacions catalanes.



Comentaris

Deixa la teva opinió