El Trompeta recomana… CONTES PER A PARES I MARES (III)

24 Setembre 2010
0

Els pares i les mares tenen un paper fonamental en l’educació dels infants, i és per això, perquè són el més important en la vida dels més menuts que els hi vull dedicar les recomanacions d’avui. Es tracta de contes per a pares i mares, tots ells molt diferents, però amb un denominador comú i és que els pares esdevenen protagonistes.

¿CÓMO ES TU MAMÁ?, Rosanela Álvarez, Il·l. Yasushi Muraki, Editorial Fondo de Cultura Económica (FCE, 2008) –> Aquest conte ens acosta al món animal i a les característiques morfològiques d’alguns animals a través de les diferents mares del món animal. Unes ponen ous, altres porten el seu fill a dins de la panxa, algunes mares tenen una trompa molt llarga, altres viuen als arbres… Totes elles molt diferents, però totes amb un denominador comú: estimen als seus fills.


¿CÓMO ES TU PAPÁ?, Etrela Burgos, Il·l. Miguel Tanco, Editorial Fondo de Cultura Económica (FCE, 2010) –> Aquest relat ens explica moltes coses sobre la paternitat en els animals. Ens diu per exemple com la guineu ensenya a caçar al seu fill, ens explica com el pare del caballet de mar el va portar en una bossa a la seva panxa juntament amb els seus tres-cents germans, alguns es queden amb els seus cadells fins que es puguin valer per sí mateixos, altres en canvi els deixen perquè s’arreglin com puguin… Es tracta d’una bonica passejada pel món de la zoologia de la mà de diferents pares. Es tracta de planes amb solapa que ens permeten descobrir coses desconegudes fins ara per la majòria de nens.

Una passejada que li permetrà a l’infant realitzar-se preguntes sobre quina mena de pare és el seu.

Les il·lustracions són precioses, fet que encara li dóna més bellesa al relat.

CÓMO ENSEÑAR A TUS PADRE A DISFRUTAR DE LOS LIBROS PARA NIÑOS, Alain Serres, Il·l. Bruno Heitz, Editoral SM –>Aquest llibre no em va cridar l’atenció per la seva portada, ni potser tampoc per les seves il·lustracions; però el que sí que em va cridar moltíssim l’atenció va ser el seu títol. I vaig pensar: “Com es pot fer que uns pares aprenguin a valorar la literatura infantil?”. I amb aquest llibre em vaig divertir, vaig reconèixer a tots i cadascún dels personatges de literatura infantil que hi apareixien i sens dubte em va encantar.

Molts pares creuen que no els agraden els llibres infantils, i és que sovint es troben perduts en un mar de contes i es preocupen pensant que els seus fills perden el temps en llegir-los. Tot i així amb aquest àlbum il·lustrat imaginatiu i divertit, fins i tot els pares més despistats, podran aprendre a estimar en certa manera la literatura infantil. Només cal obrir-lo per descobrir-ho…


LOS DOCE ABRIGOS DE MAMÁ, Marie Sellier, Il·l. Nathalie Novi, Hotel Papel Ediciones –> Aqauest conte es tracta d’¡un recull de dotze poesies, dotze com els mesos de la’ny, i dotze estats anímics en els que es pot sentir una mare. Somiadora, rondinaire, trapella, misteriosa, contacontes, marevellosa… I és que els estat anímics d’una mare, al igual que el de la resta de persones, mai són els mateixos, i és per això que es va canviant d’abric en funció del moment que està passant!

Un conte amb unes il·lustracions precioses sens dubte!

TINC UN PARE GENIAL, Ross Collins, Editorial Blume –> En Zip és un petit cocodril que s’estima molt al seu pare, però té un dubte. I és que els altres pares fan coses increïbles tot el dia, i el seu? Què fa? Preocupat per aquest fet es decideix a esbrinar el que fa el seu pare tot el dia amb el seu amic Max i és amb ell que descobrirà que és sens dubte un pare realment genial. Un conte molt bonic amb unes il·lustracions molt i molt dolces.Comentaris

Deixa la teva opinió