El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ DIGUES ON ÉS

1 Octubre 2010
0

Avui us porto una col·lecció de contes, de moment formada per només dos títols, però que sembla que es pot ampliar fins a quatre o cinc. El fet de creure aquesta ampliació possible, és perquè es tracta d’una col·lecció francesa de la que s’han publicat en aquelles terres 4 o 5 títols. A les nostres contrades de moment, han arribat aquests títols:

DIGUES ON ÉS, MONS IMAGINARIS, Thierry Laval, Editorial Cruïlla (2010) –> Aquesta col·lecció és tracta d’un conte sense mots i molt vocabulari on a cada plana ens trobem un món imaginari diferent. Primer ens trobem els diferents personatges amb el seu nom a sota, i després, en quan obrim les solapes del conte, tenim una il·lustració que integra tots els personatges que apareixen en la plana anterior. De manera que els podem buscar, trobar i descobrir. Es tracta en certa manera d’una espècie de “Buscant en Wally”, però per a més menuts, amb unes il·lustracions genials, i que permet als infants aprendre molt vocabulari.

Per exemple, en aquest conte dels mons imaginaris, hi ha una plana de personatges de conte, un altre de personatges mitològics, una de personatges de por… Realment es tracta d’un conte fascinant, amb una temàtica que em va encantar, i a mi també em va permetre recordar vocabulari o personatges que tenia en certa manera, una mica oblidats.


DIGUES ON ÉS, ELS TRANSPORTS, Thierry Laval, Editorial Cruïlla (2010) –> Un nou títol d’aquesta col·lecció que ens acosta el món dels transports i els mitjans de comunicació. Fet de la mateixa manera que el conte anterior, el que canvia en aquesta ocasió és la temàtica. Ens allunyem aquesta vegada de mons fantàstics, per centrar-nos en cada plana en un lloc on podem trobar diferents tiùs de transport: el port, l’aeroport, l’estació de tren…

Un cop més la feina d’en Thierry Laval és sorprenent i fantàstica.



Comentaris

Deixa la teva opinió