El Trompeta recomana… CONTES EN FORMAT DIARI

5 Novembre 2010
0

Avui us porto dos contes que són dos tresors, es tracta de dos àlbums il·lustrats d’una bellesa extrema i en format diari. I és que poc es pot dir d’aquests dos àlbums escrits i pensats com si es tractessin un diari… sovint penmso que molts contes són regals per a adults com jo, enamorat d’obres d’art com aquesta.


LOS ISLOTES DE PEDESTAL, Éric Puybaret, Editorial Edelvives (2010) –> Éric Puybaret és un autor i il·lustrador francès fantàstic! Té una màgia especial, i les històries que crea sempre són fantàstiques i sorprenents. La veritat és que em fascina. Avui la història que us porto és la del mestre Azarías, Turpino i Pablo, el seu jove aprenent, que exploren terres desconegudes amb la missió d’escriure el gran catàleg dels mags. A bord del seu carro científic arriben als illots de Pedestal, on hi ha unes guerres que sembla que mai acabaran entre reis i mags. Gràcies a Pablo i la seva amiga a les illes, aconseguiran inventar un nou esport que farà que les diferències entre els dos bàndols desapareguin.

Un conte sens dubte il·lustrat amb un gust i una bellesa sorprenents.EL DIARIO SECRETO DE PULGARCITO, Philippe Lechermeier, Il·l. Rébecca Dautremer, Editorial Edelvives (2010) –> Aquesta vegada la genial Rébecca Dautremer ens ofereix com sempre una autèntica obra d’art. En aquesta ocasió es basa amb la història d’en Polzet i els seus set germans abandonats pels seus pares, però a partir d’aquí la història canvia una mica. I és que en Polzet i els seus germans es trobaran en el seu llarg camí de retorn a casa amb el professor Maxilari, Luis de Mero, i el malvat ogre Barbak… És gràcies a en Polzet i al seu enginy, que ell i els seus germans aconseguiran tornar a casa i retornar el menjar a tota la població que està passant per un període d’escassetat.

Sens dubte, una història fantàstica!Comentaris

Deixa la teva opinió