El Trompeta recomana… CONTES D'AMOR (II)

19 Novembre 2010
0

L’amor és el fil conductor de la vida de la gran majoria de les persones, i és que diuen que mou muntanyes, mars i fins i tot oceans, sens dubte és un sentiment molt present a les nostres vides. D’amor n’hi ha molts, amor de mare o pare, amor a un amic, amor a un germà o l’AMOR en majúscules, aquell que és capaç d’unir a dues persones per sempre més. Les més grans històries d’amor a vegades s’han escrit en els contes, i és per això, perquè l’amor té aquest punt de màgia tan especial que a vegades, sembla que si no és als contes, no pot existir. És per això que avui us porto contes plens d’aquest sentiment tan especial.

TALLER DE CORAZONES, Arturo Abad, Il·L. Gabriel Pacheco, OQO Editora  (juny 2010) –> Per on començar amb aquest tros d’àlbum il·lustrat. Amb aquesta història em passa com només em passa amb algunes, i és que em deixen tant fascinada que no sé per on començar a parlar-vos-en. Així que començaré per la sinopsi oficial: “Quan arriba la nit i el silenci dels somiadors inunda la ciutat, del taller de cors sorgeixen sorolls misteriosos, perquè… Maties té un secret.”

Aquest relat ens recrea la vida de Maties, un artesà molt especial, i és que no es dedica a fer sabates, ni a ser artesà del fang, el seu ofici és molt més important i delicat: té un taller de cors. En aquest taller repara cors, i per fer-ho escalfa en una estufa de llenya ben calenta cors gelats; amb agulles de plata cus cors trencats; i amb les seves pinces de l’oblit ajusta l’hora de cors que s’enredereixen perquè no s’entristeixin amb els records del passat.

És un conte que ens permet somiar i creure que hi ha algú en algun lloc del món que ens ajuda a reparar el nostre propi cor quan ens l’han trencat o s’ha quedat fred per tan de temps sense fer-lo servir. És un relat carregat d’afectivitat, emocional, ple de simbolisme i afectivitat. Un relat increïble que ens revela un secret, el del seu protagonista, un secret que evidentment no us desvetllaré.

Les il·lustracions d’en Gabriel Pacheco són precioses, com sempre, emotives, sensibles i màgiques, igual que aquest relat que no crec que deixi a ningú indiferent.

YO, Philip Waechter, Lóguez Ediciones –> Aquest és un relat d’amor, però que comença com un relat d’amor cap a un mateix. I és que l’ós (molt humà) protagonista d’aquesta història s’estima molt, es sent el més guapo, fantàstic i el millor. Però que se n’adona que per ser feliç, com la resta de persones en aquest món, necessita tenir algú al seu costat, necessita un amic. És un llibre que ens ajuda a estimar-nos a nosaltres mateixos, però a la vegada ens ajuda a entendre que tos necessitem a algú que també ens comprengui i estimi tal com són. És una història fantàstica i preciosa i amb un protagonista d’allò més simpàtic.


LES SIRENES DE BELPEIXÃO, Magali Le Huche, Editorial Flamboyant (Abril 2010) –> Aquesta és una història fantàstica i preciosa, es tracta de tres peixateres que cada vegada que els seus marits pescadors surten al mar a pescar els van a acomiadar a la platja, però cada comiat és més dur, i cada vegada els resulta més complicat dir-lis adéu. És per això que es decideixen a llençar-se a la mar a la recerca d’allò que més estimen.

Tres dones que es trobaran amb una sorpresa increïble i que sens dubte són increïbles.

L’estil divertit de les històries de Magali Le Huche, i les seves històries sempre boniques, fan d’aquest un conte diferent i original.

MELODÍA EN LA CIUDAD, Benjamin Lacombe, Editorial Edelvives (2010) –> Alejandro viu en una ciutat molt industrialitzada i sap que el seu futur professional passa per formar part d’una d’aquestes indústries tan grisses i que treuen tan de fum per les seves xemeneies. Però un bon dia arriba a la ciutat la caravana del circ gità , i ho fa amb la seva música, els seus números de circ, espectacles, alegries i les seves gents. I és gràcies a aquesta caravana que l’Alejandro coneix a Elena, una nena de la seva edat de la que s’enamora a l’instant. Al costat d’ella i dels músics del circ descobrirà el seu talent innat per tocar la guitarra, i després del rebuig inicial, finalment la seva família se n’acabarà sentint orgullós.

Una vegada més Benjamin Lacombe ens sorprèn i enamora gràcies a una història fantàstica i preciosa amb unes il·lustracions impactants.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dk3cuk_LHJo

TRISTANY I ISOLDA, Béatrice Fontanel, Il·l. Aurélia Fronty, Editorial Baula (2010) –> Aquest àlbum il·lustrat recull la famosa llegenda medieval artúrica protagonitzada per un dels cavallers més famosos de la taula rodona, Tristany. Tristany i Isolda és una llegenda marcada per l’amor i l’èpica, un d’aquells amors que no s’obliden, una d’aquelles històries que passen de generació en generació i que no cauen en l’oblit del pas del temps.

Tristany és el nebot i protegit del Rei de Cornualles i posseeix totes les virtuts que ha de tenir un cavaller. Rep com encàrrec del seu oncle anar a la recerca d’una dona digna de casar-se amb el Rei: Isolda. Els dos joves, per error beuen una espècies de poció que els fa enamorar-se l’un de l’altre.

El Rei se n’adona i decideix capturar-los i condemnar-los a mort per traïció, però els joves aconsegueixen fugir i amagar-se al bosc, on finalment el Rei en trobar-los se n’apiadarà.

Tot i així, els joves decideixen separar-se, i Isolda tornar amb el Rei i Tristany fugir de Cornualles per sempre més…

Una trista història d’amor, al més pur estil èpic amb unes il·lustracions fantàstiques que fan d’aquest àlbum il·lustrat una autèntica i bonica joia.

UN BOTÓ QUE ENAMORA, Pauline Carlioz, Editorial Combel (2010) –> La Senyoreta Enriqueta és una noia molt coqueta, el Senyor Bernat és molt tocat i posat… Tots dos perden un botó del seu abric, i tots dos surten a buscar-lo. Què els depararà el seu destí? O més aviat el destí del seu botó?

Aquest conte té de bonic i especial que són dues històries paral·leles en un únic llibre, per una banda trobem la història d’ella, i per altra la d’ell, que com resulta evident i us podeu imaginar acaba convertint-se en una de sola. Una història preciosa, amb un format original.



Comentaris

Deixa la teva opinió