El Trompeta recomana… CONTES DE PRESUMPTUOSOS

24 Desembre 2010
0

Avui us porto dues històries curioses sobre presumits i presumptuosos. Es tracta de dos animals molt diferents, que per diferents motius es pensen que són millors que la resta. Se’ls hi baixaran els fums?

EL DESPERTADOR DEL SOL, Martin Baltscheit, Il·l. Christoph Mett, Editorial Lóguez (2009) –> Aquest és un conte genial i divertit que ens narra una història sorprenent, el gall de la granja mora, i li deixa al seu fill la responsabilitat de despertar cada dia al sol. Ple d’orgull, el jove i presumptuós gall, cada dia fa la seva tasca de manera excel·lent, i és que tan bo punt canta, el sol surt. Tan és així que realment creu que té el poder de despertar el sol. Un bon dia, els animals del corral, li faran veure que això no és així i que el sol surt de totes maneres. En adonar-se de la realitat, el jove gall es posa tan trist que es decideix a no cantar més. Fins que un dia el granger li explica que la seva veritable missió és cantar per despertar-lo a ell i fer que tota la granja es posi en funcionament.

Una història sobre la vanitat i la humilitat, tractada de manera divertida i irònica.

L’OVELLETA BELA, Knister, Editorial Brúixola (2010) –> L’Ovelleta Bela vol que l’esquilin, però no poden perquè és molt petita i s’haurà d’esperar a ser més gran. Conforme passen els dies més li creix la seva llana, i més se n’adona de que és l’enveja de la resta d’animals. Tan és així que es torna presumida i n’està segura de que no pensa donar pas ni una mica de la seva llana.Comentaris

Deixa la teva opinió