El Trompeta recomana… CONTES "ES PUJA EL TELÓ" (II)

21 Gener 2011
0

L’espectacle, la màgia, el circ, el teatre… aquelles cortines de vellut vermell, els focus, els nervis: l’espectacle! M’agraden els contes de circ, de màgia, de teatre… són divertits i sovint expliquen històries originals, sorprenents i diferents. Avui dues històries molt diferents, però amb un element en comú, l’escenari com a espai on té lloc l’acció d’ambdues històries.

EL INSÓLITO ASCENSO DE MADAME PÔL, Nicolás Arispe, Faktoría K de Libros –> Aquest és un conte amb un format original, diferent, i una història de màgia… El mag demana un voluntari i puja a l’escenari Madame Pôl, però heus aquí que una corrent d’aire sorprenent i una finestra fa que Madame Pôl surti volant de l’escenari literalment. I és que la màgia sovint és capritxosa i inesperada i fa realitat els trucs més impensables. En sortir volant per la finestra, comença per Madame Pôl un viatja sorprenent i fascinant per damunt de les taulades de la ciutat, travessant boscos i fins i tot el mar.

Com solucionarà el mag un embolic tan gran? Una història divertida, que enganxa i sorprèn al lector, amb unes imatges que encaixen molt bé amb la història que expliquen.



HÉCTOR, EL HOMBRE EXTRAORDINARIAMENTE FUERTE, Magali Le Huche, Adriana Hidalgo Editoria, Col·lecció Pípala –> En un circ extraordinari com el d’aquesta història, tots els que en formen part també ho són. Però sens dubte l’estrella del circ és l’inigualable i extraordinàriament fort Héctor. L’Héctor suscita les enveges dels seus companys domadors de tigres, tan és així, que decideixen fer pública l’autèntica passió d’Héctor: fer teixits.

Els domadors l’humiliaran davant de tots els seus companys, fins i tot davant de la ballarina de la que n’està secretament enamorat. Però un gran vendaval s’emportarà volant tot el circ, i serà l’Héctor gràcies als seus coneixements de costura el que ho salvarà tot plegat.

Una vegada més Magali Le Huche ens sorprèn amb una història divertida i sorprenent amb unes il·lustracions fantàstiques.



Comentaris

Deixa la teva opinió