Explica'm… CONTES DEL PIRINEU CATALÀ

23 Gener 2011
0

CONTES DEL PIRINEU CATALÀ, Sol Gasch, Il·l. Begonya Molins, Col·lecció Contes Populars, Farell Editors (2010)  –> Finalment m’he decidit a portar-vos aquest recull abans de tenir-lo a les meves mans, i és que m’està costant una miqueta trobar-lo, però en quan pugui l’encarrego i me’l compro per alguns motius. Un d’ells és que m’encanten els dos recopilatoris anteriors d’aquesta editorial perquè hi ha títols que no coneixia, estan molt ben escrits, hi ha les fonts bibliogràfiques, i els diferents títols que pot prendre la història, són històries nostrades.

Un altre dels aspectes que cal destacar d’aquests títols és que es divideixen en blocs de contes en funció de la temàtica.

Però ara anem a parlar d’aquests Contes del Pirineu Català. Es tracta d’un ampli recull de 29 històries dels Pirienus Catalans on apareixen gegants, manairons, llops, dimonis… i tot un seguit de personatges singulars del Pirineu, com el Jan de l’Ós, el Sastre Valent, la Fustots, l’escloper de Meranges, sant Martí traïdor i l’anguila xerraire.

Un llibre que no només en servirà per descobrir històries desconegudes per a molts de nosaltres, sinó que a més a més, ens permet veure la vida, costums, i antics oficis de la vida a l’alta muntanya.

Els tres blocs que apareixen en aquest recull, i amb els que es divideix el llibre són: Contes de gegants, dones d’aigua i follets, Contes d’Encanteris, Contes dels dimonis, les bruixes i la por, Contes d’Espavilats i Contes d’Animals.

Com sempre, un llibre fantàstic!



Comentaris

Deixa la teva opinió