Els projecte de l'Escola Pàmies de Ginestar

30 Març 2011
0

Avui us porto un projecte que es va dur a terme des de la biblioteca de l’escola Pàmies de Ginestar, un petit poblet de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un projecte de treball que es va dur a terme des de P5 fins a 6è per tal de fer conèixer als infants la feina d’il·lustrador, tot el que hi ha al voltant d’aquesta tasca tan complicada, i com ser il·lustrador é més que una afició, com podien pensar ells, és una manera de guanyar-se la vida, és una professió, i no és pas senzill.

Per poder entendre la tasca dels il·lustradors, els nens i nenes, al principi es dedicaven a mirar contes i contes i a intentar endevinar el gust d’aquella història.

El treball, però no era prou explícit, així que un dia cercant a la xarxa van anar a parar a l’Elefant Trompeta, i es va convertir per la mestra que portava el projecte en una exemplificació perfecte per fer entendre als infants tot el que envolta el món de la il·lustració. Van descarregar tots els Trompetes fets pels diferents il·lustradors, els van imprimir, van empaperar amb un mural ben xulo la paret de la Biblioteca amb tots els Elefants i el nom dels il·lustradors que els havien fet. I es van passar estones mirant els dibuixos, i parlant de l’estil, la textura, els colors, les tècniques, l’expressió de l’elefant, de què els transmetia cada dibuix, quins els hi agradaven més i quins menys, quin dibuixant consideraven que tenia un estil més infantil, i quin un to més adult i de còmic.

Després d’aquesta tasca, van buscar per les llibreries de la biblioteca diferents contes i llibres il·lustrats per aquests autors. Un cop assimilada la teoria, van passar a la pràctica, i fou aleshores quan es van adonar de la complexitat de la feina d’il·lustradors, on cadascú va intentar dibuixar la seva pròpia versió de l’Elefant Trompeta.

Per culminar un projecte d’allò més interessant, van rebre a l’escola la visita d’una il·lustradora: la Mercè Arànega. I com havien treballat tant la tasca dels il·lustradors amb anterioritat, li van poder fer una entrevista d’allò més extensa, i després li van demanar la seva pròpia versió de l’Elefant Trompeta que em van enviar.

I als nens de P5 els va agradar tan el projecte que van voler canviar el nom de la seva classe: la de les marietes, per la de l’Elefant Trompeta.

És un projecte que m’ha fet molta il·lusió, m’ha fet feliç i m’ha fet adonar que hi ha moltes escoles on encara es fan molt bones tasques a nivell de projectes, i només em queda treure’m el barret i aplaudir la tasca d’aquesta escola i de les mestres que han estat darrere aquest projecte.Comentaris

Deixa la teva opinió