El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (VII)

19 Abril 2011
0

No ho puc evitar, tinc debilitat  per aquesta llegenda i per tots els personatges que l’envolten, i com cada any, les editorials també, i és per això que publiquen nous contes d’aquesta fantàstica i llegendària història, i ahir remenant llibres, vaig trobar-ne més versions per als més menuts que us poden agradar:

EL MEU PRIMER LLIBRE DE SANT JORDI, Popular, Il·l. Màriam Ben-Àrab, Editorial Estrella Polar, Col·lecció La Lluna de paper (Març 2011) –> Recent treta del forn és aquesta versió de la llegenda de Sant Jordi pensada per als més menuts, es tracta d’un llibre dur, de cartró, quadrat, força petit i amb poques planes, que explica a través de les magnífiques i dolces il·lustracions de la Màriam una versió de la Llegenda de Sant Jordi.

 

LA ROSA DE SANT JORDI, Jordi Sierra i Fabra, Il·L. Teresa Ramos, Editorial Alfaguara (Març del 2011)–> Per presentar-vos aquest conte, us deixo amb el text sinopsi de la pròpia editorial, que fa en vers cinc cèntims de com està fet i pensat aquest conte: “Vet aquí, i escrita en vers, la llegenda més formosa. Coneguda en tot l’Univers: la de Sant Jordi i la rosa. Llegiu ben fort, petits i grans. Aquest llibre farà història! Cridem ben alt, bons catalans, perquè perduri la memòria. Jordi Sierra i Fabra n’és l’autor. Un xicot prou estimat. L’ha escrit amb molt d’amor, per gaudir-ne al teu costat.”

Amb aquest text, poqueta cosa us en puc dir més, només que la il·lustradora té un estil prou interessant, amb un resultat bo.

 

QUÈ CELEBREM? SANT JORDI, Núria Font i Ferré, Editorial Cruïlla –> Un llibre que al igual que els de la resta d’aquesta mateixa col·lecció, pretén acostar les festes populars i tradicionals del nostre país als més menuts, i per fer-ho, ho fa a través de fotografies, il·lustracions i imatges d’aquesta festa, de la seva llegenda, de les parades al carrer, les roses. Un primer conte de coneixements pensats per a infants a partir de 2 anys i que pretén acostar aquesta festa i el seu perquè als més menuts. Un conte i una col·lecció molt interessants.

 

CATACRAC, ARA TOCA LA HISTÒRIA DEL DRAC, Meritxell Armengol, Il·l. Octavi Navarro, Col·l. Primers Contes, Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Gener 2011) –> Es tracta d’un conte en lletra lligada pensat per a primers lectors, que pretén acostar la llegenda de Sant Jordi als nens, però des d’un punt de vista diferent. Es tracta de la història del drac, un drac tafaner, i una princesa que tremola, no pas per fred sinó per por; i un final trist pel pobre drac que en el fons no era dolent del tot. Una llegenda de Sant Jordi diferent, i simpàtica.



Comentaris

Deixa la teva opinió