El Trompeta recomana… CONTES PER IMAGINAR (III)

22 Abril 2011
0

Avui us porto forces títols, però tots ells amb un denominador comú clau, i és que en tots ells podem descobrir mons fantàstics, personatges estranys o impossibles, i on l’element predominant de tot plegat és la imaginació. La imaginació que ens fa creure que tots aquests mons i personatges que apareixen en les històries són reals.

LA FÀBRICA DE NUBES, Arianne Faber, Editorial A buen paso –> Aquest és un relat sense paraules, però un relat al que no li calen tampoc les paraules, i és que els núvols no parlen, oi? La història es centra en la fàbrica de núvols, una fàbrica que s’encarrega de generar els núvols de tota la ciutat. Però els núvols estan farts de ser sempre iguals i tenen ganes de jugar una estona i prendre formes diferents, i és que els núvols volen ser i poden semblar moltes coses diferents: un porc, un elefant, un lleó… Una història d’il·lustracions senzilles, amb un format menut, però que amaga una bonica i original història.

ON S’AMAGUEN ELS GEGANTS?, Mij Kelly, Il·l. Ross Collins, Editorial La Galera –> Aquesta és la història d’una nena que no creu en la màgia ni en tot el que l’envolta. És per això que està decidida a trobar el lloc on s’amaguen els gegants, si és que existeixen. En el seu camí, ignorarà tot el que va passant al seu voltant. I és que no només ella està buscant l’indret on viuen els gegants: les fades, els follets, els dracs i els prínceps també ho estan fent, i l’acompanyen en la seva recerca sense que ella sigui capaç d’adonar-se’n.

Un text rimat, amb una bonica història, i unes il·lustracions que encara ho són més.

TUK ÉS TUK, Claudia Legnazzi, Libros del Zorro Rojo (2005) –> La història qu e ens ocupa és protagonitzada per un personatge d’allò més estrany, no és una tortuga ni un camaleó, tampoc és un drac. No és verd ni violeta, només és en Tuk amb samarreta. En Tuk, viu en un poble amb en Tak, i la retsa de Tukits, així com alguns animals que com ells són força estranys. Un món extraordinari i sorprenent que només podreu conèixer a través de les pàgines d’aquest bonic conte.

EL DÍA QUE TXEG TXEG Y KAI KAI NO SE SALUDARON, Conte Mapuche, Carmen Muñoz Hurtado, Il·l. Alberto Montt, Pehuén Ediciones –> Es tracta d’un relat bilingüe escrit en maputxe i castellà, que ens narra el mite de l’origen de la cultura maputxe. Tracta de dues serps, una encarregada de cuidar tots els éssers que habiten la terra i l’altra preocupada de tots els éssers i paisatges de l’aigua, i del desastre que va succeir el dia que no es van saludar.

EL FIL DE L’ARIADNA, Javier Sobrino, Il·L. Elena Odriozola, Editorial Thule –> L’Ariadna surt de casa seva força empipada.  Amb un cabdell jugarà a gronxar-se d’un arbre, a fer un pont, a fer d’equilibrista o a pescar núvols. A casa l’espera el seu pare, empipat perquè ha trencat el ninot, però hi haurà una sorpresa. Una història amb la senzillesa i harmonia que caracteritza a les il·lustracions de l’Elena Odriozola, que ens fa volar la imaginació amb un simple cabdell de fil.

LOS MAMUTS, LOS OGROS Y LOS EXTRATERRESTRES, Alex Cousseau, Il·l. Nathalie Choux, Editorial SM –> Aquesta és la història d’un petit mamut molt curiós. Un mamut al que le seu pare decideix explicar-li les diferències que hi ha entre el món de veritat i el món dels contes. I per això surten al carrer, però no és el carrer ni el món de veritat. Estan dins d’un conte! Què els hi acabarà passant? Es tracta d’un conte divertit sobre el procés de creació, la fantasia i la realitat. És graciós, les il·lustracions coloristes i és divertit de mirar i ser llegit.Comentaris

Deixa la teva opinió