Els contes de fades noruecs

27 Juliol 2011
0

Els que em coneixeu sabreu que recentment he viatjat a Noruega, i tot i haver dit que em prendria unes vacances, m’he enamorat d’aquest país, de la seva cultura, de les seves gents i sobretot del seu imaginari popular, dels seus contes i evidentment, dels seus Trolls. Els Trolls uns éssers sorprenents, aterradors, que durant generacions i generacions han espantat als petits noruecs de tots els temps. I és que si nosaltres tenim els llops, com un dels antagonistes principals de molts del nostres contes; els Trolls són per als noruecs, els éssers dels seus malsons.

No sempre són dolents, o malvats; a vegades són força ximples i vençuts fàcilment per un jove valent. Però el que us portaré en els articles posteriors, són un seguit d’històries i de Trolls diferents, fragments de contes noruecs populars, il·lustrats sempre pel genial Kittelsen, el pintor dels Trolls, del que us en parlaré en el proper article.

Així que si voleu conèixer una mica més uns grans desconegut com són els contes de tradició oral noruecs, aquests dies us ho passareu molt i molt bé.Comentaris

Deixa la teva opinió