El Trompeta recomana… CONTES AMB FINALS INESPERATS

29 Juliol 2011
0

Avui us porto uns quants contes de temàtiques molt diferents, tot i que d’ells en podem destacar un element comú, i és que els seus finals resulten sempre sorprenents, inesperats i en alguns casos fins i tot, d’allò més divertits. Contes de diferents mides, diferents edats, formats i per a nens de diferents edats, però al cap i a la fi que acaben d’una manera… peculiar.

QUE VE EL LLOP, Émile Jadoul, Col·lecció Cuca de llum, Editorial Baula (2004) –> Es tracta d’un llibre de format apaissat amb unes il·lustracions i una història fantàstiques del francés Émile Jadoul. Els seus dibuixos són senzills, força infantil i de línia gruixuda, però a la vegada són dolços i amb un estil força peculiar.  Aquesta història ens explica ue el cèrvol està a casa seva, i que de cop i volta sent “Que ve el llop! Que ve el llop!”, i a cadascú d’aquests crits un animal del bosc s’arriba a casa seva i entra. És aleshores quan sembla que per fi, els animals es van tranquilitzant, i és que no es senten bé fins que no hi estant dins. I així es va succeïnt amb el conill, el porquet, l’ós… El cérvol que no entén res, i el lector que es tem el final més desolador per als pobres animals que s’estan tancant a casa del cérvol. I és que ja se sap què passa quan un crida que vel el llop, no? O potser no és el que tots estem pensant. Simplement un conte preciós i amb un final genial.

 

EL DRAGÓN FRÍO, Andrés i Ana Guerrero, Editoroal Anaya  (2010)–> Aquests autors han creat una sèrie de quatre títols amb el mateix format, però aquest en especial em va cridar especialmen l’atenció per tenir un final diferent. La història ens explica com Óscar és un drac que no és capaç de treure foc per la boca. Li resulta impossible, ho ha intentat tot per ser com la resta, però sembla que res no funciona. Fins que un dia coneixerà a una dragoneta molt bonica i…

 

EL CARACOL LENTO, Andrés i Ana Guerrero, Editoroal Anaya  (2010)–> Aquesta és la història d’un cargol lent, però és tan lent, que encara no ha arribat, mentrestant però, com no podem explicar el conte del cargol lent, veurem que en la nostra història apareix un ratolinet molt ràpid a la recerca d’un forta on amagar-se,  una llombriu i un cuc verd que viuen sota l’herba, però… que ja arriba el nostre cargol? No us explicaré pas si el cargol aconsegueix arribar o no ni tampoc què és el que li passa, aquí està la gràcia de la història.

 

DOS OSOS GRANDES, Andrés i Ana Guerrero, Editoroal Anaya  (2010)–> Aquesta és la historia de dos germans ossos, que com tots els germans, discuteixen per tot. Per quin és més gran, més terrible o fa més por. Un creu que és més gran l’altre també, però finalment arribaran els pares dels ossets per possar pau entre aquests dos ossos tan grans…

 

UN ELEFANT ES BALANCEJAVA, Marianne Dubuc, Col·lecció Cuca de llum, Editorial Baula (2011) –> Un elefant es balencejava al damunt d’una teranyina, com s’ho estava passant d’allò més bé va anar a buscar un dels seus amics. L’elefant i el seu amic es balancejaven al damunt de la teranyina, com s’ho passaven tan bé, van anar a buscar a un altre amic. I va ser així com es van ajuntar tots els amics de l’elefant al damunt de la teranyina, fins que l’aranya va decidir…

Un conte genial que parteix de la base d’una famosa cançó infantil que nosaltres coneixem en castellà per escriure aquesta història.Comentaris

Deixa la teva opinió