Explica'm… NORWEGIAN FOLKTALES

28 Agost 2011
0

NORWEGIAN FOLKTALES, Peter Christen Asbjørnsen i Jørgen Moe, Il·l. Erik Werenskiold i Theodor Kittelsen, Editorial Pantheon Books –> El recull de contes que us porto avui és el més famòs recull de contes de fades Noruecs escrit mai en la història del país. Es tracta de Norske Folkeeventyr (en noruec), contes de Fades Noruecs. Escrits pels grans recopiladors de contes noruecs, una espècie de germans Grimm nòrdics.

Doncs bé, aquest recull va sorgir en l’època de l’exaltació nacional de Noruega i de la recent aconseguida independència de Dinamarca, i és per això, amb aquest sentiment de recuperar la cultura pròpia i els relats de tradició oral, que va nèixer aquest recull de contes.

Un recull on no només podem trobar històries de Trolls, sinó també les versions noruegues de contes coneguts arreu d’Europa com la Bella i la Bèstia, els ànecs salvatges o el Perquè l’aigua del mar és salada?

De fet, aquest recull m’hauria agradat comprar-lo en una edició concreta en noruec, però no el vaig trobar, i em vaig haver de conformar amb l’edició anglesa, que és la que us he portat avui.Comentaris

Deixa la teva opinió