Pixi

13 Setembre 2011
0

Ens allunyem una mica dels trolls per parlar-vos d’un altre personatge característic de la mitologia noruega, es tracta del Pixi. A continuació us en faig una descripció d’allò més detallada, ja veureu quins éssers més encantadors.

“El pixi és una menuda i divertida criatura. Només té quatre dits en cada mà, i no té polzes. Tot i així, és millor que el compteu com un dels vostres amics, ja que si es converteix en un enemic, és capaç amb els seus vuit dits propinar-li una pallissa a qualsevol. Per la resta, podríem dir que aquest personatge no és gaire malvat, només cal tenir-lo content i per fer-ho cal donar-li la seva papilla, de la que no pot prescindir.

Es tracta d’una papilla amb una mica de mantega,que no és un preu tan elevat per tenir un d’aquests peculiars homenets a la teva granja, cuidant el bestiar. I és que no us ho havia dit però en les granges noruegues és on viuen aquests homenets. Es dediquen a cuidar de les vaques, vigilar els cavalls, i robar fenc i gra als seus veïns per tal de que el bestiar de la granja que custodia pugui viure còmodament. De fet, no hi ha granja ni granger que es precii que no tingui el seu propi Pixi.

També cal dir que són éssers molt divertits, molt bons explicant acudits, i estigui on estigui es poden sentir les seves rialles. Normalment seu en el graner, al costat d’alguna obertura sota la llum de la lluna. I de tant en tant despareix per pessigar els talons del pobre gat de la casa o fer enfadar al gos del granger.

A les nits, però no és gaire agradable escoltar i és que tan pot produir un so lleuger com el d’una pilota, com llençar cubells, gerres i ampolles buides pel terra, tot deixant menudes petjades com si es tractessin de més de cent rates.

Així que vosaltres mateixos decidireu si teniu ganes o no de tenir un d’aquests a casa.”Comentaris

Deixa la teva opinió