Explica'm… KIPLING ILUSTRADO

27 Novembre 2011
0

KIPLING ILUSTRADO, Rudyard Kipling, Il·l. Isidro Ferrer, Pablo Auladell, Pep Montserrat, Ajubel, Pablo Amargo, Paco Giménez, Arnal Ballester, Editorial Kalandraka –> Pels que no conegueu l’obra de Kipling, estic convençuda que si us parlo del Llibre de la Selva segur que us sonarà una mica més. Sí, efectivament Rudyard Kipling fou l’autor del famós Llibre de la Selva, la seva obra més important; però no és aquesta l’obra que apareix en aquest llibre. En aquest volum hi ha un total de set històries escrites per Kipling i il·lustrades per set il·lustradors molt diferents entre sí. Set visions diferents, set artistes de la il·lustració amb estils molt diferents.

Una manera diferent de conèixer l’obra d’aquest autor, en un llibre que ha estat editat en motiu de l’exposició homònima que s’ha fet al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

Els relats que hi podeu trobar i cadascun dels seus il·lustradors apareixen en el llistat que us deixo a continuació:

-“El gat que sempre caminava sol” (The cat that walked by himself, de ‘Just so stories’, 1902): Ajubel
-“El petit elefant” (The elephant’s child): Pablo Amargo
-“Rikki-tikki-tavi” (en ‘The jungle book’, 1894): Isidro Ferrer
-“L’home que va voler ser rei” (The man who would be king, en ‘The Phantom Rickshaw and other Eerie tales’, 1888): Pep Montserrat
-“Georgie Porgie” (en ‘Life’s handicap’, 1891): Pablo Auladell
-“El regiment perdut” (The lost Legion): Paco Giménez
-“El conte més bonic del món” (The finest story in the world, en ‘Many inventions’, 1893): Arnal Ballester

És sens dubte un volum molt interessant que pels amants de la il·lustració i pels fascinats per la literatura i obra de Kipling, no es poden permetre no tenir a les prestatgeries de casa seva.



Comentaris

Deixa la teva opinió