El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ ÒPERA PRIMA

2 Desembre 2011
0

Aquesta és una col·lecció molt interessant i curiosa, es tracta d’una col·lecció que pretén despertar en els infants l’interès per les òperes, i ho fa a través d’adaptacions d’òperes originals. Les òperes més famoses i conegudes mundialment, adaptades de manera molt respectuosa per tal d’aconseguir la comprensió dels infants. Tots i cadascú dels àlbums estan il·lustrats per grans il·lustradors que en faciliten la comprensió, a més cada conte va acompanyat d’un CD que recull els principals fragments musicals de l’obra. Si a tot plegat, els hi sumem els noms dels grans il·lustradors que s’han encarregat de donar-los vida, tenim un resultat preciós, i és que és innegable el talent del Pep Montserrat, Gabriel Pacheco o Joma, entre d’altres. Són llibres recomanables a partir de 7 anys, i ara us porto els títols que han estat publicats.

LA FLAUTA MÀGICA, Wolfgang Amadeus Mozart, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Joma, Edicions Hipòtesi –> Aquesta és una de les òperes de Mozart més coneguda i adaptada al públic infantil. La història del príncep Tamino i de com aquest va aconseguir la saviesa i l’amor de la bonica princesa Pamina. Que havia estat raptada i que el príncep va alliberar amb la inestimable ajuda de Papageno i d’una flauta, la flauta màgica.

EL BARBER DE SEVILLA, Gioacchino Rossini, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Miguel Gallardo, Edicions Hipòtesi –> Una història divertida i enrevessada d’un duel entre un barber que volia ajudar a un jove enamorat i un tutor una mica tirà que tenia tancada a una bonica jove.

TURANDOT, Giacomo Puccini, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Pep Montserrat, Edicions Hipòtesi –> Una llei sinistra imposada per la filla de l’emperador Xinès és el punt de partida d’una història on l’amor entre un noble príncep sense reialme i una esclava fidel eren els únics que podien tornar la llum a l’obscuritat.

AÏDA, Giuseppe Verdi, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Jordi Bulbena, Edicions Hipòtesi –> Si us parlo d’Aída tots sabreu evidentment que està ambientada en Egipte, les piràmides, i potser el qwue no sabeu és que és la història de dues passions, l’una la d’un home i una dona, i l’altre la de l’amor cap a la terra.

PORGY AND BESS, George Gershwin, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Daniel Jiménez, Edicions Hipòtesi –> Aquesta història succeeix en el barri marginal de Charleston on la història d’un noi que intenta salavar a una noia bonica d’una mala vida n’és el fil argumental.

LOHENGRIN, Gioacchino Rossini, Adap. Joan de Déu Prats, Il·l. Francesc Infante, Edicions Hipòtesi –> Aquesta òpera podria ser l’argument d’un conte de fades d’aquells que tan m’agraden a mi, dels de princeses, castells i cavallers, amb una història d’amor al bell mig de tot plegat.

ORFEU I EURÍDICE, Christoph W Gluck, Adap. Pedro Azara, Il·l. Pep Montserrat, Edicions Hipòtesi –> Era una creença molt arrelada a l’antiga Grècia que deien que quan una persona moria, deioxava anar un darrer alè que restava suspès sobre el rostre seré del difunt.

CARMEN, Georges Bizet, Adap. Teresa Lloret, Il·l. Gabriel Pacheco, Edicions Hipòtesi –> Una de les més famoses òperes arreu del món, una altra història d’amor impossible amb unes fantàstiques il·lustracions de Gabriel Pacheco.

EL ELIXIR DE AMOR, Gaetano Donizetti, Adap.Stefania Fantauzzi, Il·l.Adrià Fruitós, Edicions Hipòtesi –> Aquesta òpera còmica ambientada en un poblet del País Vasc Francès us portarà a descobrir i conèixer unes il·lustracions que no us deixaran indiferents.

LA TRAVIATA, Giuseppe Verdi, Adap. Lola Barceló, Il·l. Aurélia Fronty i Yeowon Media, Edicions Hipòtesi –> La Violeta, una distingida cortesana s’enamora Alfredo Germont. Evidentment no serà una història d’amor plàcida i els enamorats veuran molts impediments per tirar endavant la seva relació.

 



Comentaris

Deixa la teva opinió