Els racons de… HAMLEYS

12 Gener 2012
0

Avui us vull portar un racó que em fa moltíssima il·lusió, i és que es tracta d’un racó molt especial. Aquestes vacances de Nadal, vaig marxar uns dies a Londres, i com sempre em vaig endur la meva llibreta per apuntar racons i llocs especials pel Trompeta, i sens dubte aquest era un que no podia deixar de visitar. De fet, abans d’anar-hi, ja havia estat investigant i havia descobert la existència d’una jogueteria molt important a Londres. Es tracta de Hamleys! Però el que no em podia imaginar és que es tractaria de la jogueteria  més gran que havia vist fins ara. 5 plantes senceres només dedicades al món dels nens i de les joguines! Espectacular. Hi havia una gentada enorme, estava plena a vessar de pares i criatures, però era una autèntica delícia.

D’aquesta jogueteria us en puc dir un munt de coses, per començar es tracta d’una cadena, però la més important és la que podem trobar al carrer Regent Street, i és la més gran de Londres i una de les més grans de tot el món. La seva història va començar l’any 1760, i des d’aleshores s’han dedicat a fer feliços a nens i nenes d’arreu del món.

El nom de la jogueteria Hamleys té l’origen en William Hamley, el fundador de la botiga de joguines “Noah ‘s Ark” a High Holborn (Londres). Aquesta botiga  es va inaugurar l’any 1760. Molts anys després, quan el seu fundador ja havia mort es va obrir una nova sucursal de Hamleys a Regent Street, el que va fer que l’empresa, que ja gaudia d’una gran popularitat a Londres, fes un salt encara més gran en la seva popularitat.

Després d’uns anys durs, la botiga es va veure obligada a tancar l’any 1931. Posteriorment Walter línies, president de l’empresa Tri-Ang, va comprar Hamleys i després de molts esforços, va aconseguir augmentar el nombre de clients de la botiga i repuntar el negoci.

L’actual ubicació de la Hamleys a Regent Street (en els números 188-196) data de l’any 1981, just 100 anys després de l’obertura de la primera botiga Hamleys a Regent Street.

A aquesta història, podem afegir que des d’aleshores s’han anat obrint un munt de botigues Hamleys arreu de Londres, i fins i tot alguna fora de les seves fronteres.

I és que una botiga amb tanta màgia i tan encant, era impossible que no tingués una gran història al darrera, i és que portar tants anys arrencant somriures als més menuts no és una tasca fàcil, i sovint no està gaire recompensada.

Però allà està Hamleys, oberta a tot aquell que la vulgui conèixer i on podrà trobar un munt de productes de les millors i més conegudes marques; un munt de joguines per a recent nascuts, nadons; i una selecció impressionant de Teddy Bears de tota mena, forma, mida i color.

A més a més, també compten amb la seva pròpia línia de joguines, Hamleys, unes joguines molt maques i especials de les que ja us parlaré un altre dia en la secció Jugant.

A part de tot això, ben poca cosa us puc explicar, i és que quan una botiga t’impressiona d’aquesta manera, és ben difícil dir res més.

Bé de fet, sí que us puc dir quelcom. Si teniu previst visitar Londres, és una visita obligatòria que no pot faltar en el vostre planning de viatge. Feu-me cas, en sortireu amb ganes d’haver comprat més coses de les que ja us emporteu a sota el braç.

HAMLEYS

188-196 Regent Street

Horaris

De dilluns a divendres de 10 a 20h

Dissabte de 9 a 20h

Diumenge de 12 a 18h

Horaris d’estiu

De dilluns a divendres de 10 a 21h

Dissabte de 9 a 20h

Diumenge de 12 a 18h

Estacions de metro properes

Piccadilly Circus
Oxford Circus
Tottenham Court Road

Per acabar, us deixo amb una petita tria de la quantitat de fotos que hi vam fer, i que passaran a formar part també del meu àlbum particular de records.Comentaris

Deixa la teva opinió