El Trompeta recomana… CONTES D'ANIMALS (VI)

20 Gener 2012
0

Sé que aquest és un tema molt recurrent i del que ja us n’he parlat un munt de vegades, els contes protagonitzats per animals són autèntics tòpics de la literatura infantil, ja des de temps immemorials amb les faules d’Isop que els animals humanitzats sempre han servit per ensenyar valors als més petits.

OCTOBER Y LAS ESTRELLAS, Lucioano Saracino, Il·l. Fernando Sawa, Editorial Una Luna –> Aquesta és la història d’un gat, un gat que recorre el món a la recerca d’una llar. De tan mure’s, un bon dia es troba immers en l’aventura que apareix en aquest llibre. Una història plena de màgia i poesia on October anirà recorrent el cel i descobrint les estrelles més boniques del món. Els gats i les estrelles, una molt bona combinació per un àlbum d’allò més poètic i bonic.

DIFERENTE, Jerôme Le Dorze, Il·l. Chlóe Rémiat, Editorial Jaguar –> Aquesta és una història que ens parla de l’amistat, de la importància de ser diferents a la resta i de creure en un mateix i amb les seves possibilitats, i no amb allò que estableixen els canons de la societat en la que vivim. en el fons és una història ben senzilla, la història d’una amistat impossible, la d’un llop repudiat de la seva manada per ser diferent, i la d’una ovella que tampoc és gaire ben vista. Les amistats impossibles, a vegades són les més fortes i les més valuoses de totes.

EL GAT SPLAT, Rob Scotton, Edicions Jaguar (2011) –> Aquesta és en certa manera una història similar a l’anterior, la història d’una estranya i peculiar amistat entre un gat i un ratolí. És el primer dia d’escola per a l’Splat, està nerviós i un xic preocupat, i si no és capaç de fer amics? Davannt d’aquesta por, decideix emprotar-se el seu millor amic, el ratolí Seymour a l’escola dins de la seva carmanyola del dinar, per tal de que li faci companyia en cas de que no aconsegueixi fer cap amic. El dia transcorre amb certa normalitat fins que el ratolí Seymour decidieix escapar-se i sortir del seu amagatall. És aleshores quan Splat descobreix una gran veritat sobre els gats i els ratolins, i és que els gats persegueixen i es mengen les rates i els ratolins. “Mare meva! Pobre Seymour, com pot fer un gat una cosa així?” Es pregunta l’Splat, i el pitjor de tot és que el pobre Splat no sap què fer davant d’aquesta situació tan complicada i compromesa.





Comentaris

Deixa la teva opinió