El Trompeta recomana… MÉS CONTES DEL GOSSET TENTO

27 Gener 2012
0

Ja fa un temps que us vaig portar una petita col·lecció molt bonica il·lustrada per en Gusti, es tractava del gosset Tento, i ara s’han publicat quatre títols més, de petit format, quadrats i pàgines dures. Són històries sebzilles, amb il·lustracions també força senzilles, colors plans, línies gruixudes i molt vistosos. Un format perfecte per a nens molt menuts. És per això que m’agradaria molt portar-vos-els i que els descobríssiu.

EL TENTO I EL REGAL DE LA MARE, Ricardo Alcántara, Il·l. Gusti, Col·lecció El Gosset Tento, Editorial Baula (2011) –> El Tento és un gosset molt dolç i molt especial que volia fer un regal a la seva mare perquè se l’estimava molt. Però ben bé no sabia què regalar-li, havia de ser alguna cosa que li agradés molt, no feia falta que fos massa gran… Així que va agafar una capsa de sabates, en va treure la tapa i…

EL XUMET DEL TENTO, Ricardo Alcántara, Il·l. Gusti, Col·lecció El Gosset Tento, Editorial Baula (2011) –> Sembla força complicat el tema de treure’s el xumet i deixar-lo per sempre més per als nens més menuts, i és que sovint hi tenen una relació molt gran d’afecte. És aquest el cas del Tento que no deixava el seu xumet ni de dia ni de nit, a totes hores el portava a la boca. Un bon dia, coneixerà un petit gatet, molt i molt menut que no para de plorar, l’intenta consolar amb una carícia, les seves joguines… però res. Al final en Tento acabarà descobrint el que li cal de debò.

EL TENTO I ELS BOLQUERS, Ricardo Alcántara, Il·l. Gusti, Col·lecció El Gosset Tento, Editorial Baula (2011) –> El control d’esfínters és sens dubte un gran repte per als més menuts. Estan aprenent a fer servir l’orinal o el lavabo i a deixar de portar una cosa que només porten els nens petits: els bolquers. El Tento també n’està aprenent, però una nit, mentre dorm se li escapa el pipi. Està molt preocupat i és que es pensa que li tornaran a posar bolquers. Sort que la mare l’ajudarà en aquest camí ple d’entrebancs.

EL TENTO I LES JOGUINES, Ricardo Alcántara, Il·l. Gusti, Col·lecció El Gosset Tento, Editorial Baula (2011) –> Els nens petits no tenen gaire clar el que implica la paraula compartir, i amb les joguines el tema encara és més complicat. Als nens no els agrada deixar les seves joguines, són seves i punt! I al Tento li passa això mateix, però un dia vindrà la seva cosina a casa a jugar amb ell, i al final haurà d’acabar cedint, o potser no?Comentaris

Deixa la teva opinió