El Trompeta recomana… CONTES DE MONSTRES

17 Febrer 2012
0

Els monstres no els ha vist mai ningú, tothom se’ls imagina de maneres diferents, hi ha molts nens que se’sl imaginen amagats a sota el seu llit, al darrera la porta o a dins del seu armari. Qualsevol ombra en la foscor ens pot fer pensar que un mostre ens pot atacar mentre intentem dormir-nos. I és que les ombres i la foscor són grans enemics dels nens que tenen por a l’hora de marxar a dormir, que tothom sap que és només aleshores quan surten els monstres: a les nits i en la foscor.

Però com són realment, són tan dolents com els pinten? Perquè els contes sovint estan replets de monstres? Doncs bé, perquè està clar que sigui com sigui formen part del nostre imaginari col·lectiu. Sovint peluts, a vegades amb tres o quatre ulls, amb banyes i fins i tot amb cua. Sigui com sigui, aquests contes és probable que us serveixen a canviar la imatge preconcebuda que tenim dels monstres.

10 MONSTRES, Stefanie Pfeil, Baula Edicions, Col·l. Capsa de Contes (2011) –> Un conte molt senzill però divertit. Arriba la nit, i quan arriba la nit i comencen a venir els monstres, és molt important que els nens i les nenes vigilin i estiguin ben atents. Cada pàgina apareix un monstre més, i un nen d’allò més espantat, així fins que arribem a un total de nou mosntres, però quan arriba el 10…

Si en voleu conèixer el final, compreu-lo, val molt la pena. Les il·lustracions són molt divertides i coloristes, amb tons molt blaus que representen la foscor de les habitacions dels infants. Una molt bona feina de la seva autora i il·lustradora.

ELS MONSTRES MONSTRUOSOS, Enric Larreula, Il·l. Carles Arbat, Baula Edicions, Col·l. Contes Esbojarrats (2011) –> En un país ben llunyà, hi vivia una família de monstres d’allò més monstruosos, d’aquells dolents, molt dolents, tan dolents com la tinya. Vet aquí que en aquesta família volien tenir un fill. Un fill que fos més dolent que tots ells junts.

Un conte divertidament esbojarrat, amb les il·lustracions sempre fantàstiques i excel·lents d’un dels nostres millors il·lustradors: en Carles Arbat. Un d’aquells il·lustradors que és tan especial i que m’agrada moltíssim. Descobrir treballs d’ell, sempre és un autèntic luxe. Amb un estil que sempre és identificador i molt característic.

JO MATARÉ MONSTRES PER TU, Santi Balmes, Il·l. Lyona, Editorial Principal de Llibres (2011) –> Aquest és un llibre molt bonic, un conte molt especial amb una història molt bonica i particular. Una història que ens explica que la Martina a les nits té por i no pot dormir gaire bé, ja que creu que a sota el seu llit s’amaga un món de cap per avall on viuen els monstres, i que un dia si salten tots ben fort, podrien trencar el seu terra i emportar-se-la al món dels monstres.

Mentrestant, al món dels monstres, hi ha la Anitram, la nena monstre. Una nena que té por del món que hi ha sota el seu llit. Un món ple d’humans que caminen de cap per avall i que té por que se l’emportin cap al seu món.

Un bon dia mentre la Martina i l’Anitram estan dormint, els seus braços cauen dels seus llits i es troben i coneixen per primera vegada.

Una història deliciosa de dos mons contraposats que es troben. Les il·lustracions són de la Lyona, directora de videoclips catalans, que juntament amb Santi Balmes, Cantant de Love of Lesbian, s’han decidit a fer aquesta petita incursió en el món dels contes i la literatura infantil. Una incursió que sens dubte, els ha sortit força rodona. I és que ha estat un dels contes més venuts d’aquest Nadal.

 



Comentaris

Deixa la teva opinió