El conte de… LA VELLA QUARESMA

21 Febrer 2012
0

EL REI CARNESTOLTES I LA VELLA QUARESMA, Núria Figueras Adell, Il·l. Andrés Cañal, Col·l. Popular, Editorial La Galera (2003) –> Avui us porto un conte no només protagonitzat per la Vella Quaresma, sinó que també hi apareix el seu més gran antagonista: el Rei Carnestoltes. Era un conte perfecte per portar-vos avui. La història ens explica el següent: “Vet aquí que en un poble ni gran ni petit ni lleig ni bonic, hi havia dos veïns que es feien la vida impossible. Si un netejava, l’altre embrutava; quan un dormia, l’altre cantava.
I és que aquells dos veïns eren les persones més diferents que hi havia hagut mai sobre la Terra.
L’un es deia Carnestoltes i era gras, barroer i pocavergonya. A tothora endrapava com un llop i el que més li agradava d’aquest món era burlar-se de tot i de tothom.”

En canvi, la Vella Quaresma com ja sabeu era ben bé el contrari. Un conte divertit, entretingut, original i diferent. Les il·lustracions són molt originals, vistoses i reflecteixen amb molta exactitud la personalitat de l’un i de l’altre. Estic convençuda que us agradarà.Comentaris

Deixa la teva opinió