El conte de… SIRENES

27 Març 2012
0

Avui no us porto un conte que ens parli de les sirenes catalanes, i és que hi ha moltes petites històries i mites entorn d’aquests màgics personatges a les nostres contrades, sovint són històries difuses i en alguns casos força curtes com per a publicar-ne alguna cosa en aquest sentit. És per això que no volia quedar-me sense portar-vos un conte de Sirenes i no us volia portar cap de la Sireneta d’Andersen, ja que això ja ho vaig fer en els orígens anteriors.

SIRENAS, Ángel González, Il·l. Valeria Docampo, Editorial Veintisiete Letritas –> Aquest conte es tracta d’un poema, una de les darreres obres inèdites escrita per Ángel González abans de la seva mort, i una petita part de l’única obra feta per a nens. Aquest poema, d’una bellesa extraordinària, va acompanyat d’unes il·lustracions amb unes imatges de sirenes allunyades de les estereotipades, amb cossos excessivament llargs, sovint desproporcionats i una delicadesa extraordinària. Pel que fa a la poesia enx explica una història de com un home va poder veure amb els seus propis ulls l’aparició d’unes sirenes i va poder-ne escoltar el seu cant.

Una bella descripció d’aquests personatges.Comentaris

Deixa la teva opinió