El Trompeta recomana… CONTES PER COMPTAR

30 Març 2012
0

Avui us porto dos contes d’allò més interessants i divertits, es tracta de contes per aprendre a comptar, però ho fan amb un plantejament una mica diferent del típic 1, i hi ha un dibuix d’una pilota; 2, i hi ha dos sols… etc, etc. Són diferents i per això, en part també m’han agradat. Sense més preludis us els presento.

AQUÍ A CASA SOM… , Isabel Minhos Martins, Il·l. Madalena Matoso, Editorial Intermón Oxfam (2012) –> Aquest conte ens permet comptar i recomptar un munt de coses, i tot parteix d’una mateixa base: els cinc membres de la família que viuen sota el mateix sostre. En diferents situacions comptarem el nombre de caps, peus, dits, orelles, dents, pèls que viuen sota el mateix sostre.

Un conte que ens permet enfocar les matemàtiques des d’un prisma diferent i divertit.Pel que fa a les il·lustracions, tenen un estil molt peculiar, que en un inici pot resultar xocant o fins i tot molest, però que li donen al conjunt del conte un aire equilibrat. al final, tenim com a resultat, un conte curiós.

 

UNO, CINCO, MUCHOS, Kuêta Pakovská, Editorial Kókinos –> L’autora ‘aquest conte és una artista txeca coneguda com la maga del color, i és que tots els seus contes estan replets d’un color i una energia molt especials. Amb Uno, cinco, muchos aquesta autora ens ensenyara a comptar i ho farà des del seu prisma particular amb solapes, transparències, colors…Comentaris

Deixa la teva opinió