Explica'm… CONTES PUPULARS CATALANS

1 Abril 2012
0

CONTES POPULARS CATALANS, Adap. Ricard Bonmatí, Il·l. Ximena Maier, Editorial Baula (2012) –> El primer que us vull dir d’aquest recopilatori és que NO és una novetat, és una reedició d’un recull de contes publicat per Baula l’any 2006. En aquella ocasió les il·lustracions eren del fantàstic i sempre sorprenent Roger Olmos. Ara aquell recull suposo que queda retirat del mercat per publicar un recull amb unes il·lustracions un xic més pensades per al públic infantil, un text més espaiat i un aspecte menys dens. Tot i així, haig de reconèixer que jo em quedo mil vegades amb l’edició il·lustrada per Olmos, que considero que és de més qualitat, ja que les il·lustracions són en color i l’acabat és potser una mica millor. Les aventatges que té per això, aquesta nova edició és que és més enfocada pels nens i hi ha  abans de cada conte una part on apareixen tots els personatges que hi surten, l’espai on succeeix i la durada aproximada d’explicació del conte, acostant-se una mica a la idea iniciada en els reculls de contes 1000 anys de contes.

Pel que fa a les il·lustracions que acompanyen aquest volum, són de la mateixa autora que la de l’altre recull Contes de Grimm, Andersen i Perrault, fet que ens fa pensar que Baula està iniciant tota una sèrie de nous recopilatoris basats en aquest format, i que probablement d’aquí a poc temps en tindrem un nou títol. Una il·lustradora que té un estil molt fresc i infantil.

En definitiva que és un molt bon recull de contes que us recomano, i és que l’adaptació de les històries és molt bona. Un bon grapat d’històries de les nostres contrades molt divertides i en la majoria dels casos, no gaire populars.



Comentaris

Deixa la teva opinió