El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ LLIBRE SOLIDARI

27 Abril 2012
0

Avui us porto una col·lecció d’allò més especial, una col·lecció que em fa moltíssima il·lusió. I és que vaig saber de la seva existència molt d’hora i m’ha encantat veure’n els resultats finals en forma de conte. Es tracta de la col·lecció Llibre Solidari, una nova col·lecció editada per Efadós. I és que sovint preguntem als nostres nens, “I tu? Què vols ser de gran?”, i els nens sovint responen: mestre, bomber, metge… Però aquesta col·lecció més enllà de ser una col·lecció que ens acosta diferents oficis, el que ha fet és escollir a diverses personalitats del panorama català actual i preguntar-los què volien ser quan eren petits. Així descobrirem la vida de personatges il·lustres vius del nostre panorama actual. Els personatges escollits han estat un polític, un cuiner, un meteoròleg, i fins i tot uun canataautor són alguns dels primers escollits per a formar part d’aquesta col·lecció.

A més a més, els beneficis obtinguts amb la venta d’aquests exemplars estan destinades a l’associació que hagi escollit cadascú dels protagonistes d’aquestes històries.

Si a tot plegat li sumem, una acurada edició, un text que ens narra la vida de personjatges sovint molt admirats i força desconeguts en el seu àmbit més personal i uns il·lustradors excel·lents donen com a resultat uns contes fantàstics, sorprenents, originals, bonics, entendridors i divertits.

De debò que val molt la pena que hi feu un cop d’ull i que us els compreu per tenir-los a la vostre prestatgeria.

PASQUAL MARAGALL: DE GRAN VULL SER… ALCALDE!, Salvador Comelles, Il·L. Jordi Vila Delclòs, Editorial Efadós (2012) –> Aquesta és la història de Pasqual Maragall, coneixereu des de la seva infantesa, quan jugava a casa del seu avi, el poeta Joan Maragall fins al moment en que es va acabar convertint en alcalde de Barcelona, l’alcalde de les Olimpíades, sens dubte el més important de la seva carrera professional. I fins aquí la història que ens explica un conte preciós i il·lustrat amb un gust i una tendresa increïbles. Coneixereu així els secrets d’un alcalde optimista, entusiasta  i entranyable.

Pel que fa a les il·lustracions són del Jordi Vila Delclós, un il·lustrador que va ser un dels alumnes de les primeres promocions de La Llotja i que ha treballat moltíssim en l’àmbit de la il·lustració, i que considero que amb aquest conte ha fet una molt bona tasca.

TOMÀS MOLINA: DE GRAN VULL SER… HOME DEL TEMPS!, Carles Sala i Vila, Il·l. Subi, Editorial Efadós (2012) –> El segon títol d’aquesta magnífica col·lecció és que us permetrà conèixer a un personatge que per molts és simpàtic, afable, divertit i fins i tot entranyable, i per altres pot resultar un xic carregant, però és sens dubte un personatge que a ningú deixa indiferent i que té una trajectòria professional de molts i molts anys com a home del temps. Ja sabeu que evidentment, us estic parlant d’en Tompas Molina, i amb aquest conte descobrireu una mica més la persona que hi ha darrere el personatge. I és que de vocació mestre, monitor d’esplai, formant part d’un grup de cançons infantils i aficionat al teatre i l’espectacle, tot feia pensar que la vida professional d’en Tomàs s’allunyaria moltíssim del que és avui dia la seva professió. Però les casualitats de la vida el van portar a un càsting que organitzava TV3 a la recerca d’un home del temps, i definitivament, van trobar l’home ideal. La resta, crec que més o menys ja ho coneixíeu. Però si voleu conèixer tot això que us he explicat i molt més, així com la feina de meteoròleg, amb aquest conte aprendreu moltíssimes coses.

Les il·lustracions aquesta vegada són d’en Subi, i com hi tinc debilitat no us en puc dir res més que són simplement genials!



Comentaris

Deixa la teva opinió