El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ TEXTURES

1 Juny 2012
0

Avui us porto una nova col·lecció publicada fa unes quantes setmanes per l’editorial Baula, es tracta de la col·lecció textures. Una col·lecció de contes de format petit, tapes dures, poques planes, i pensat per a nens de 2-3 anyets.

És una col·lecció de llibres que a través de les preguntes que qüestiona pretén fomentar l’atenció i curiositat dels infants davant de diversos moments de la seva vida diària, diferents personatges de contes de fades o animals.

A cada pàgina hi ha una pregunta, i un desplegable que et permet descobrir la persona o animal a qui fa referència la pregunta en qüestió. A tot plegat cal sumar-hi que hi ha elements amb textures en totes les pàgines que permeten als més menuts educar ja des d’un inici el sentot del tacte. Podran tocar elements suaus, rugosos, aspres, o fins i tot enganxosos.

De moment és una colecció formada per quatre títols traduïda del francès i tots els contes estan escrits il·lustrats per Émile Jadoul, un il·lustrador francès de línies molt gruixudes, colors plans i molt vius i un estil molt divertit i infantil. Molt adequat per a contes d’aquest format i per aquestes edats. Ara sense més preàmbuls us deixo els quatre títols de la col·lecció.

DE QUI ÉS?, Emile Jadoul, Editorial Baula (2012) –> Un curiós i divertit conte sobre mitjons, on cada mitjó és diferent, amb textures diferents, i també pertany a un personatge diferent. Descobrirem amb aquest conte com és el mitjó de la fada, del pirata o fins i tot del llop. Personatges de conte que anirem descobrint gràcies als seus mitjons.

QUI HI HA?, Emile Jadoul, Editorial Baula (2012) –> Diferents animalons van sortint darrere de les portes d’aquest conte que tenen moltíssima son, que estan a punt d’anar a dormir i que us desitgen molt bona nit, fins que arribem a la pàgina final i…

QUI FA PESSIGOLLES?, Emile Jadoul, Editorial Baula (2012) –> Aquest tercer titol de la col·lecció és un conte molt divertit que ens convida a fer pessigolles a la cua del porquet, a la trompa de l’elefant. Un conte ple d’interrogants que ens permetrà descobrir quins són els animals als que els hi farem una pessigolleta. I al final a qui li farem pessigolles? Un conte dolç i divertit, simpàtic i alegre.

QUI ÉS EL QUE…?, Emile Jadoul, Editorial Baula (2012) –> Aquest és un conte en el que descobrirem qui és l’animal que enganxa, que rellisca, punxa, el que és suau i… el que mossega! Són animals simpàtics, i amb un final certament sorprenent.



Comentaris

Deixa la teva opinió