El Trompeta recomana… ELS CONTES D'ANTONINO

29 Juny 2012
0

Avui us porto una col·lecció composta de moment per dos únics títols i molt diferent de les col·leccions tan infantils i per a nens més petits que us estic portant aquestes darreres setmanes. Aquesta vegada us porto un parell de contes que narren les històries i aventures d’un personatge principal: Antonino. Antonino és un home menut i es deixa emportar sempre pel més pur estil aventurer. Li encanta viure aventures, superar obstacles, i tot plegat fer-ho sempre en plena naturalesa, allunyat de la ciutat. Antonino és un personatge amb el que un nen de quatre anys s’hi pot identificar amb facilitat, i és que les necessitats dels infants i d’Antonino són molt similars: menjar, dormir, sentir-se estimat, conèixer i descobrir.

Us deixo amb els dos títols de la col·lecció, crec que us semblaran curiosos, originals i divertits, i és que en cadascuna de les seves planes es respira l’art i l’essència d’en Lluïsot, un gran de la il·lustració al nostre país.

ANTONINO CONTRA EL TIEMPO, Juan Arjona, Il·l. Lluïsot, Editorial A Buen paso –> En aquesta primera entrega Antonino, tot i ser de complexió molt menuda, serà capaç de treure forces d’allà on sigui per aconseguir rescatar un ós ferit del bosc i portar-lo a l’hospital en només 5 minuts. Una empresa impossible que sembla que Antonino aconseguirà, i és així com naixerà una bonica amistat amb l’ós rescatat!

ANTONINO VA Y VIENE, Juan Arjona, Il·l. Lluïsot, Editorial A Buen paso –> Oso és l’amic d’Antonino i avui el que vol aconseguir per ell són els millors menjars, els menjars més exquisits, per aconseguir-ho serà capaç d’escalar la muntanya i munyir la cabra per agafar la seva llet fresca per esmorzar, es submergirà en les profunditats del mar per pescar per el seu amic, per la tarda escalarà l’arbre més gran per aconseguir berenar mel amb l’ós… Una història sobre el valor de l’amistat, sobre la importància de sentir-se estimat, de donar i de rebre, de ser generós. I és que els dos títols d’aquesta col·lecció són ben bé això una exaltació a l’amistat, en ajudar-se l’un a l’altre i a comprendre’s i compartir les coses, i tot plegat amb uns contes que no són gens nyonyos pel que fa a la il·lustració o a la història, que tenen un punt de surrealisme i que són molt divertits.Comentaris

Deixa la teva opinió