El Trompeta recomana… CONTES DE CIRC (V)

27 Juliol 2012
0

El circ és una d’aquelles temàtiques que és molt utilitzada i recurrent en el món dels contes, i és que als nens el tema del circ els fascina: els pallassos, malabaristes, els lleons, els domadors, els equilibristes… És un món màgic, de llum, màgia, color i sobretot ESPECTACLE! Us convido a conèixer dos espectacles nous, dos contes totalment diferents, dos contes més de circ!

LA PUÇA RUSSA I EL SEU ACORDIÓ, Gemma Martí O’Toole, Il·l. Noemí Villamuza, Editorial La Galera (2012) –> La Polina és la protagonista del conte que avui ens ocupa, és la puça russa, la més famosa i l’estrella del circ d’en Penkov. En Penkov és un patró malcarat i desagradable, que maltracta als seus artistes. No es salva ningú del seu tracte despòtic i desagradable, ni malabaristes, ni pallassos, ni el mag. Ni tan sols la puça Polina, que cada vespre d’actuació toca l’acordió i enamora a tothom, fins que un dia…

Aquest conte és un conte amb un format molt original, amb tapes dures i format d’acordió, de manera que la seva lectura és diferent que la d’un llibre normal, és una història tendre ambientada en el fantàstic món del circ, i les seves il·lustracions són de la sempre genial i especial Noemí Villamuza.

EN EL CIRCO, UNA HISTORIA DE DIBUJOS, Peter Knorr, Doro Göbel, Editorial Lóguez –> Aquest, al igual que el conte de La excursión, és un conte de gran format, molt detallat, molt ben il·lustrat i molt pensat per ser mirat i remirat. És un conte senzill pel que fa al seu argument, però especialment complexe d’il·lustrar.

La història comença quan, ben d’hora un matí, arriba a la ciutat el circ i ho posa tot potes amunt, caravanes de mil colors, els animals del circ desfilen de la estació de mercaderies fins a la plaça on està la carpa. Quan cau la nit, l’espectacle ja està a punt, tot comença i tot està preparat per l’espectacle.

Un conte increïblement preciós de mirar!Comentaris

Deixa la teva opinió