El Trompeta navega per… JULES

9 Agost 2012
0

Després de viatjar per diversos països d’Europa he arribat a una conclusió, i és que tots els països tenen el seu Teo. Deixeu-me que m’expliqui, a Holanda tenen la Nijntje (la simpàtica conilleta blanca coneguda com a Miffy a la resta d’Europa i creada per Dick Bruna), a London el Paddington Bear (aquell simpàtic osset provinent del Perú i immigrat a Londres on busca una família que se l’estimi), a Catalunya tenim Les Tres Bessones de la Roser Capdevila, i a Bèlgica tenen en Jules. En Jules és com un Teo per a que us feu la idea del format de contes que protagonitza, però pensat per a nens més petits. Un nen que té una sèrie d’amics, animals i familiars que l’envolten i amb ells viu les aventures del dia a dia d’un nen normal de la seva edat. En Jules va al metge, va a la granja, al zoo…

Els productes més nombrosos que podem trobar d’en Jules són uns contes quadrats petits i de planes dures, pensats per a nens a partir d’un any i mig – 2 anys, on en Jules viu totes aquestes aventures. a Més d’aixcò també podem trobar alguns contes en format gran per a nens més grans, peluixos del propi protagonista i de la seva germana.

I de tot plegat vull donar-vos la meva visió d’aquests personatges i d’aquestes històries tan tòpiques i típiques, i és que tot i que en un inici les rebutjava, penso que com a il·lustrador has de ser molt bo (o tenir molta sort, tot i que prefereixo pensar que has de ser molt bo) per a poder crear un personatge que enganxi tant als nens, i és que és a ells a qui s’ha d’encandilar, potser amb històries sovint massa planes i predecibles, però és que sempre cal que hi hagi contes sobre el dia a dia a l’escola, o un dia al metge per ensenyar als infants que el que ell fa també ho fan la resta de nens d’arreu del món, fins i tot el seu heroi en Jules, en el cas dels nens belgues o Les Tres Bessones en el cas dels nens catalans.

I és que potser com a adults molts no li trobarem cap mena de gràcia al Teo però segur que de petits un o altre corria per casa, i segur que ens el vam mirar més d’un dia.

Doncs amb tot això us volia presentar al Jules de la il·lustradora Annemie Berebrouckx que ha fet d’en Jules el seu producte estrella. Un nen de traços senzills, línies molt bàsiques però amb un aspecte tendre i divertit són potser alguna de les claus que l’han portat a l’èxit que té a les seves contrades, i també una bona campanya de màrqueting és clar. I la seva web és molt com aquesta mena de webs de personatges de contes, jo buscant la il·lustradora em vaig trobar a una web dedicada al personatge, els seus contes, els seus amics, i alguns dibuixos per a pintar, jocs i aquestes coses que tan agrada als infants trobar-se en una web.

Una web senzilla de navegar on es parla de tots els producte entorn del personatge i on hi ha un apartat que m’ha semblat força simpàtic, una espècie de roda de tots els personatges que apareixen en els contes d’en Jules i que clicant al seu damunt et permeten descobrir qui són, si la mare, el pare, la germana, el peix o l’amic… Pel que fa a la il·lustradora hi ha un apartat a la web sobre ella que si el cliques et redirecciona a una altra web que té diverses bibliografies de diversos il·lustradors, cosa que és el que menys m’ha agradat de la web que podria haver-se treballat una mica aquesta secció i donar-li a la il·lustradora i en el fons la mare d’en Jules la importància que es mereix com a tal.

Per la resta una web bonica, dinàmica i que us permetrà conèixer aquest personatge. Us deixo amb les captures de pantalla que he fet de la web per a que us feu una idea de com és.Comentaris

Deixa la teva opinió