El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ LLETRA LLIGADA (2)

17 Agost 2012
0

Ja fa forces mesos que us vaig portar ja alguns títols d’aquesta col·lecció. Una col·lecció que com ja us vaig dir, es tracta de títols que són el petit pas entre contes i llibres de lectura. Lletra lligada, textos no gaire extensos, però amb un format que va un xic més enllà que el conte. Llibres pensats per a nens a partir de 5 anys que ja comencen a tenir certa fluïdesa en l’àmbit lector, i dels que avui us porto dos nous títols.

LA SELVA DE LA SARA, Emilio Urberuaga, Col·lecció Ala Delta, Sèrie Lletra Lligada, Editorial Baula (2012) –> La Sara viu a la selva amb un munt d’animals, uns animals que no estan gens contents amb el seu aspecte físic, en comptes de dents els agradaria tenir un bec, voldrien colls llargs com els de les jirafes. I tot i que la Sara intenta i intenta convèncer-los de que s’han d’estimar tal i com són, els animals no semblen estar disposats a escoltar-la. Així que la Sara s’imagina com seria l’animal ideal, aquell que tingui totes les característiques que tots els seus amics animals volen, i s’acaba adonant que en la seva imaginació crea un autèntic monstre.

Una història que de manera divertida, ens parla de l’autoestima i de l’acceptació d’un mateix, un conte de tot un clàssic de la literatura infantil, Emilio Urberuaga.

LLÀGRIMES DE COCODRIL, Pep Molist, Il·l. Emilio Urberuaga, Col·lecció Ala Delta, Sèrie Lletra Lligada, Editorial Baula (2012) –> La mare, el pare i la Coconut sempre li diuen a en Cocolicot que els cocodrils són valents i no ploren mai. Un dia, però, en Cocolicot no va poder aguantar el plor i heus aquí, a Llàgrimes de cocodril, el que va passar…

Una història que també pot fer reflexionar als nens sobre perquè plorem, què ens passa quan plorem… Una vegada més les il·lustracions, al igual que en el títol anterior són de l’Emilio Urberuaga, tot i que aquesta vegada la història és d’un altre bon autor de literatura infantil, en Pep Molist.Comentaris

Deixa la teva opinió