TOMI UNGERER

27 Agost 2012
0

Il·lustrador Alsacià nascut l’any 1931, Tomi Ungerer és i ha estat sens dubte un il·lustrador transgressor, polifacètic i plorifer. Més de 140 llibres a les seves esquenes abalen la seva qualitat com a il·lustrador, i tot i que ha treballat en moltíssims àmbits, alguns d’ells força polèmics,  és potser en el de la literatura infantil, l’àmbit on ha rebut més reconeixements.

Té un estil particular i l’ha exportat arreu del món. Ha viscut i treballat lluny de casa seva: Estats Units, Canadà, Irlanda, Estrasburg. A part de la seva vessant d’il·lustrador, també ha treballat en escultura, arquitectura…

Però parlem de la faceta que més m’interessa: la literatura infantil. Autor i il·lustrador dels seus propis contes, va publicar-ne el primer l’any 1957, “The Mellops go flying”, que va ser tot un èxit de ventes ja des del primer moment. I d’ençà aleshores un munt d’àlbums il·lustrats avalen la seva carrera en aquest àmbit. Entre els més populars trobem els que ha escrit i il·lustrat el propi autor com Els tres bandits, “The moonman” o Críctor (reeditat recentment per Kalandraka a les nostres contrades). Tot i que també ha il·lustrat contes que no són històries seves, la seva fama com a il·lustrador neix de les seves pròpies històries.

Un home peculiar, un estil curiós i una bona carrera a les seves esquenes, han fet que avui hem decidís a presentar-vos-el si és que encara no el coneixíeu.Comentaris

Deixa la teva opinió