El Trompeta recomana… CONTES DELS SENTITS

31 Agost 2012
0

Els sentits són un tema que es treballa moltíssim amb els infants més menuts, aprendre a conèixer i educar el sentit del tacte, l’olfacte, el gust, l’oïda, la visat és un dels aspectes més importants a treballar a l’educació infantil. I sovint m’havia plantejat que no hi havia contes o històries que expliquessin els cinc sentits o que ens parlessin d’ells de manera divertida i original. Però us en porto un parell que he trobat recentment que crec que us poden agradar.

EL DR. W EN: EL MISTERIÓS CAS DEL SENTIT EXTRAVIAT, Muyi Neira, Il·l. Karina Letelier, Editorial Blume –> Aquest conte és el conte protagonitzat pel protagonista d’una de les sèries del Súper 3, la del Dr. W. Una història plena d’aventures, misteris i investigació del Dr. W a la recerca d’un sentit que ha perdut. Però quin sentit és? Un llibre ple d’aventures, pensat per a ments despertes, nens curiosos i valents. Una aventura que portarà al Doctor a emprendre un viatge ple de perills, aventures rocambolesques i on els sentits de l’orientació, el del deure, el de la vista, el del gust, l’olfacte, el de l’humor, el del ritme, l’oïda, el tacte, el de l’oportunitat, el del ridícul… són primordials i tenen un paper molt important per a resoldre l’enigma.

Un conte divertit, curiós, extravagant i misteriós.

CINC MÚSICS A LA QUINTA FORCA, Alberto Gamón Carranza, Apila Ediciones (2012) –> Aquest conte va néixer com un petit homenatge a l’Editorial Apila en el seu cinquè aniversari. Per celebrar-ho, li van proposar a Alberto Gamón, que fes un conte on el número cinc fos significatiu, i és així com l’autor va crear aquesta història. Una història sobre músics que convida a gaudir i saber explotar al màxim els cinc sentits, i per fer-ho pren com a punt de partida cinc músics. Una història curiosa, divertida, original… Les il·lustracions són esplèndides i el resultat és sens dubte el d’un bon àlbum il·lustrat.Comentaris

Deixa la teva opinió