SHAUN TAN

5 Setembre 2012
0

Pel que fa als il·lustradors que m’agraden he arribat a ala conclusió que en un inici il·lustradors com Shaun Tan no m’agradaven gens, és d’aquells il·lustradors que em semblaven poc infantils i massa estranys per a fer àlbums il·lustrats, però amb el temps he aprés a apreciar el seu art, el seu estil i finalment puc dir que m’agrada moltíssim.

És un il·lustrador especial, nascut a Austràlia, va començar en el món de la il·lustració fent il·lustració científica i històries de terror; però en realment va obtenir el màxim reconeixement va ser amb els seus àlbums il·lustrats. Entre els més importants trobem Els Conills, L’arbre Vermell i La cosa perduda, tres precioses obres d’art al meu parer. També cal dir que té força criteri per triar les històries que il·lustra i això li dona més prestigi com a il·lustrador.

Parlar d’estils és molt complicat amb il·lustradors d’aquest tipus, Shaun Tan es caracteritza per inventar móns estranys, estar molt a prop del surrealisme, formes impossibles, perspectives diferents. M’encantaria poder conèixer que hi ha dins del cap d’un il·lustrador així i com és capaç de crear aquest imaginari tan extens i tan ric. En definitiva, un il·lustrador fascinant.



Comentaris

Deixa la teva opinió