El Trompeta recomana… ATLES (II)

7 Setembre 2012
0

Ja us vaig fer un article sobre atles del món per a nens, i és que jo sempre havia pensat quan era petita que això dels atles era molt avorrit i era per a grans, clar que jo no vaig tenir mai cap atlas com el que us portaré avui, i això fa que potser aprengués menys de geografia del que hauria après amb eines com aquestes. I és que els llibres s’han de fer atractius pels nens, que els vingui de gust descobrir-los i en ells aprendre nous coneixements. Doncs això és el que aconsegueixen, o si més no, pretenen aconseguir els atles que avui us descobriré. Esteu preparats per descobrir el món? Comencem.

ATLES DEL MÓN,  Nick Crane, David Dean, Editorial La Galera (2012) –>Aquest atles és un àlbum il·lustrat molt gran i molt bonic que dóna molta informació del planeta organitzada pels diferents continents. A més, inclou una breu explicació sobre la geografia, els pobles i llocs, el clima, els recursos naturals, el medi ambient, la fauna i els transports, així com curiositats molt interessants sobre cada indret.Els mapes són molt amens, ja que contenen il·lustracions de monuments, animals, plantes, folklore i altres elements que ajuden a caracteritzar cada país.És un atles amb informació molt actual, perquè ens explica la manera en què l’entorn ha configurat el caràcter de les diferents comunitats i cultures del planeta.

Tot plegat dibuixat amb una precisió perfecte i amb molta gràcia, fan d’aquest un atles per a nens molt complet i imprescindible. A més a més de l’atles, els creadors del llibre també han creat una aplicació interactiva per l’Ipad amb les mateixes il·lustracions i molta informació, fent d’aquest un llibre amb moltes possibilitats.

ELS DINOSAURES. ATLES, Natacha Fradin, Il·l. Vicent Boyer, Anthony Cocam, Julien Akita, Fabrice Mosca, Alain Béneteau, Guy Leroux i Mathieu Akita, Editorial Cruïlla –> Aquest és un atles amb mapes, transparències i il·lustracions documentades científicament que explica com eren, com vivien i de què s’alimentaven els dinosaures. Els divideix en diferents etapes, i fa una gran anàlisi de totes les espècies. És un atles perfecte per aquells nens fascinats per aquests enormes gegants que un dia fa molts i molts anys van ocupar la Terra, o per aquells que com jo s’hagin criat en l’e`poca en que els dinosaures es van posar de moda gràcies a Spielberg i al seu Parc Juràssic.

 



Comentaris

Deixa la teva opinió