Lola Anglada, poderosa memòria

10 Setembre 2012
0

Sé que potser hauria d’haver-vos parlat abans d’aquesta exposició, ja que va ser inaugurada a finals de juny, però la veritat és que no em vaig assabentar de que s’estava fent fins fa poquets dies. Es tracta d’una exposició monogràfica dedicada a l’obra de la Lola Anglada: “Lola Anglada, poderosa memòria”.

La Lola Anglada (1892-1984) va ser la primera il·lustradora professional dona de Catalunya i de tot l’Estat Espanyol, catalanista i republicana, varen ser cèlebres les seves il·lustracions per revistes com “En Patufet”, “Cu-cut”, “Virolet” o “La mainada” i autora del seu personatge més cèlebre “El més petit de tots”. Una dona passional, compromesa i una gran il·lustradora, que no va voler exiliar-se un cop acabada la Guerra Civil, i que va decidir viure amagada en la localitat de Tiana.Des d’on va continuar treballant.

Una dona polifacètica, va ser a més d’il·lustradora, escriptora, ceramista, decoradora, pintora, escultora… En el seu testament deixà escrit que gran part de la seva producció quedés llegada a la Diputació de Barcelona, i és que ella no vila que la seva obra marxés de la seva estimada Catalunya.

Aquesta exposició que avui ens ocupa, pretén ser per damunt de tot un homenatge, i vol acostar al gran públic la seva obra més desconeguda. Per a tot plegat, l’exposició queda dividida en tres àmbits que representen la seva vida, la seva persona, els seus ideals:

– Compromís amb la República

– Passió per Catalunya

– Mirada Feminista.

Aquesta exposició va ser inaugurada el 28 de Juny i encara teniu l’oportunitat de visitar-la fins al 24 de Setembre. Així que si podeu, no perdreu l’oportunitat de descobrir-la. Conèixer el passat dels il·lustradors del nostre país, és el que en fa entendre el nostre present en aquest àmbit.Comentaris

Deixa la teva opinió